onsdag 3 juni 2020

Smörgåstårta ala prinsess



Vilken dag det var igår ...... årets varmaste.
Hoppas den var lika fin hos dej.

Min tillbringades dessvärre inne från tidig morgon till sena kvällen.

Om det var en vältajmad dag att ha dubbla jobb?

Not.

Men, men jag åt i a f frukost ute, stannade till hos Prinsen på 
kaffepåvägtilljobbetpåderasaltanisolen, lunchade på hetaste uteplatsen på jobbet 
klippte gräset och rensade i stan efter att ha gjort en massa annat inne där.
Åkte sen nercabbat hem och hann lagom 
fånga de allra sista solstrålarna.

Idag är det lika fint så här sitter jag med min frukost ute i morgonsolen.
Men nu var det varken igår eller idag jag skulle skriva om utan 
en helt annan dag nämligen bröllopsdagen på Pingstafton.

Best dayeverservetter och Prinsesssmörgåstårta......
ja vad mer behövs för att fira bröllopsdag?

Inte mycket.

Det ska väl i så fall vara ett glas ljus rose, jordgubbar 
och vår gamla tårtdekoration i form av ett brudpar. 
Så det var just exakt det vi hade i lördags.
Jag har tänkt göra den där omtalade Prinsesstårtan ett bra tag 
och vad passar då inte bättre än på dagen D.
Den passar förresten när som så det får bli dagens tips.




Tre lager välfyllt med räkor, ägg, majjoo, cremfraiche, purjo,
dill och diverse annat smått och gott.
 Det översta lagret är uppbyggt så man får prinsesstårtekänslan
 spacklat med Philadelphia blandad med riven ost och lite crème fraîche.
Jag la ihop tårtan sen torsdagkväll förutom locket
vilket gjorde att den blev extra saftig.



Vet ni hur långt tid det tar att fläta ett tårtlock av gurka förresten?
Det vet jag .........
lååååång tid.





Ha nu en riktigt fin Lillelördag.

Kram B 

2 kommentarer:

Sandra Sandifighter sa...

Men jisses vilken smörgåstårta, dels låter den ju urgo och sååå snygg. Förstår att det tog tid med gurkan, men hur snyggt blev det inte.

Bittan sa...

Det var absolut värt pysslet även om det tog tid. Kanske inget man gör varje helg precis haha. Kram B

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin