måndag 20 mars 2023

När övervåningen helt plötsligt badar i solljus och lite städning


Hej från renoveringskaoset!

Hoppas allt är bra.
Här är det bara fint efter en mammadotterhelg som vi kommer att leva på ett bra tag framöver.

Under tiden jag och min MiniMe var iväg på en sååååå rolig, lyxig och mysig weekend har det minsann hänt grejer på övervåningen.Det ingår också i kategorin sånt man kan leva länge på.

Det där spontanprojektet med att riva väggen och äntligen få en ljusare och mer lättmöblerat övervåning går framåt i rasande fart och trots att mannen har mer än fullt upp på jobbet har han hunnit med en hel del på kvällarna och för att inte tala om hur långt han kommit denna helgen när ingen har varit hemma och stört honom haha.

Att det är ljusare det märks inte minst i badrummet som helt plötsligt badar i ljus när solen skiner.

Om riva väggen verkligen är ett spontanprojekt kan väl diskuteras. 

Vi har pratat om det i flera år men det har alltid kommit något emellan eller prioriterats bort av olika skäl mest för allt det drar med sig.

Men plötsligt hände det .... bara sådär när han hux flux tyckte att det var dags.


Nu är taket färdigtsatt och målat, elen är omdragen, likadan heltäckningsmatta som vi har i sovrummet ligger numera även i det nya lilla lekrummet som hänger ihop med sovrummet, han har gipsat klart och börjat spackla och allt material utom färg och det nya golvet är på plats.

Jag håller som bäst på att välja färg men det får bli nästa helgs todo då jag måste se provmålningarna ordentligt i dagsljus eftersom det ser helt olika ut beroende på hur ljuset faller eller vilket håll man ser det ifrån.


När allt är helt klart hade det varit skönt med städservice för att slippa grovstädningen och varför inte sen en gång i veckan från hemstädning Stockholm eller för mej från en lokal variant.Hur har ni det med städningen? Gör ni det själva eller tar ni hjälp?Robotdammsugare, centraldammsugare eller vanlig?

Vi har centraldammsugare med lååååång slang och de få metrarna den inte räcker längst ner i källaren och längst in på övervåningen har vi en liten vanlig.Sånt där som fönsterputs, byggstäd och grovstäd känns helt klart värt att satsa på även om jag egentligen inte har något emot att städa så kan man alltid göra annat roligare i stället.

Å på tal om roligt…… ikväll blir det till att gå igenom alla bilder från helgen vilket lär räcka till flera inlägg.Ni som följer mej på instagram har redan sett ett smakprov både från det superfina Jacyz med spa på våning tjugosju, från Bruket i Viared och Lyckåsens interiör .......men vi hann med lite till :-)

Ha en riktigt fin start på veckan
så ses vi snart igen.

Kram B 








 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin