onsdag 1 juni 2022

Förrätternas förrätt...



Ny månad,sommar och här har världens bästa dotter hunnit fylla år.
Hon precis som sin bror föddes den höttiifössta 
som de sa när de var små.
En i mars och en i maj.
Mer om både det, Mors dag och annat kul som hänt kommer 
men först ett middagstips eller mer förrätternas förrätt denna tid på året......
vit sparris med hollandaisesås, ärtskott, gräslök, cashew och citronolivolja.
Elva poäng av tio möjliga.  



I lördags serverades sparris, rökta räkor med limeaioli och baguette
på restaurang Skogssäter.
Efter det var det ingen som orkade varmrätten haha.




Ha en riktigt fin start på första sommarmånaden
och missa för allt i världen inte färsk vit sparris den korta tid det går att få tag på.
Dyr som skam men det räcker med två per person så det är det värt alla dagar i veckan.


Kram B 



1 kommentar:

Från Glam till Damm sa...

Hej Bittan,

Men underbart med vit sparris. Tänk att jag inte kan hitta det här i någon mataffär på mindre ort i Dalarna. Jag såg massor i Stockholm på Saluhallen men här får vi nöja oss med gröna :-)

Så fint du har lagt upp, men du är ju expert på vackra dukningar.

Varm kram och ha et gott!

Anneli

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin