Hej där igen !
Söndag och en heeeeeelt totalt blankblank dag på Skogssäter väntar ,
haha not .......
det hör ju inte precis till vanligheterna :-)))
Typ aldrig never ever men det lät ju bra att inleda med .
Blank och blank som sagt nja .....
tankar , önskemål och planering finns så klart om vad som " borde " göras .
Både kuliga saker och några " måsten ".
Målning , trappstädning och köra bort trädgårdsskräp i stan ,
göra vårfint på kyrkogården och kolla in lite nya möbler
är en liiiiten del av det blanka :-)
Får väl se framåt kvällen hur / vad det blev ....
eller inte blev :-)
Vad gör ni denna dag ?
Inget eller som vi förhoppningsvis massor ?
Innan vi tar tag i den där dagen
ska ni få se lördagens dukning
och få ett outstanding middagstips.
Känns som att det är hög tid för ett duknings och matinlägg ,
det var ett bra tag sen nu .
Nu har de premiärats på riktigt
de nya underläggen från Spode .
Spode som tydligen är det " nya " samlarobjektet på Skogssäter
eller kanske rättare sagt ett av dem
samlar ju på både det ena och det andra i dukningsväg :-)
Halleluja för Royal Design förresten ....
där finns precis A L L T .
Klickeliklickeliklick åsså lite återbäring med Refunder på det,
vilket innebär att man typ får betalt för att shoppa
eller nja det är åtminstone nästan gratis :-)
Kvinnlig mattematik när den är som allra , allra bäst !
Att sen det " nya " samlatrobjektet Spode passar så himla bra ihop med
Royal Copenhagen och Mateus sand gör ju inte heller ont precis .
Ja jag veeeeeet , jag shoppar alldeles för mycket " dukning "
men vadå man lever bara en gång och äter gör man
precis lika mycket med ögat som med munnen .
Middagstips var det ju .
Vi körde en riktig memory lane här .....
Det kändes nästan som när vi satt på den där finfina lyxiga restaurangen
vid Fichermans Warf i San Fransisco med utsikt över Alcatraz
och åt crabcakes på riktigt !
Eller i a f nästan ........
nu var det istället hemma i Skogssäters matsal
med utsikten var över dalen , skogen och berget.
Same same but kanske liiiite different .
Vad vi åt ?
Crabcakes på en bädd av babyspenat , plommontomater och
sockerärtor serverat med aioli , rostad potatis och vitlöksbröd .
Mmmmmmmm !
Borde ju helt klart varit ett glas vitt från Napa Valley till
men istället valde han som sköter vinet rött och
more memory lane .
Ja , ja helt okej det med.
Det blev den allra sista röda från vinprovningen vi var på förrförra året
i Grekland .
Då när den tjugofemåriga bröllopsdagen firades
på samesame ö
som den riktiga honeymoonen gick till 1988.
Skillnaden tjugofem år senare var att vi fick
förmånen att fira den
tillsammans med våra Prinsar och Prinsessor ,
en LillPrins och en Mini
ovetandes i magen :-)
På Pingstafton i maj för snart två år sedan blev vi
ordentligt firade
och överraskade på den riktiga dagen.
B l a med en utflykt till vingården där lördagskvällens vin
både provades och shoppades ......
men nu åter till maten .
Hur man gör crabcakes ?
Mixa krabbkött , vitt bröd ,
ägg , hackad gräslök och några pressade vitlöksklyftor .
Smaka av med salt , svartpeppar .
Forma till biffar och stek på medelvärme .
Snabbt , lätt och så himla gott.
Tvärtemot som vi är tog vi såklart
efterrätten före i form av ytterligare en favorit ......
en Frozen Apple Martini .
mmmmm.
Den får ni se och recept på en annan gång .
Ha det nu så bra .
Kram B
2 kommentarer:
Fina nyanser i din dukning...vackert! De där crabcakesen måsta jag bara pröva. Gillar allt som är lätt, snabbt och gott.
Ha en fin söndag, blank eller fullmatad.
Kram / RosMarie
Vilken inbjudande dukning....harmoni....=)
Tack för det enkla receptet.....måste provas....!!!
Kram NInni
Skicka en kommentar