söndag 22 mars 2015

Memory lane ...


Hej där igen !

Söndag och en heeeeeelt totalt blankblank dag på Skogssäter väntar  , 
haha not .......
det hör ju inte precis till vanligheterna :-)))

Typ aldrig never ever men det lät ju bra att inleda med .
Blank och blank som sagt nja .....
tankar , önskemål och planering finns så klart om vad som " borde " göras  .
Både kuliga saker och några " måsten ".
Målning , trappstädning och köra bort trädgårdsskräp i stan ,
göra vårfint på kyrkogården och kolla in lite nya möbler 
är en liiiiten del av det blanka  :-)
Får väl se framåt kvällen hur / vad det blev ....
eller inte blev :-)

Vad gör ni denna dag ?
Inget eller som vi förhoppningsvis massor ? 


Innan vi tar tag i den där dagen 
ska ni få se lördagens dukning 
och  få ett outstanding middagstips. 

Känns som att det är hög tid för ett duknings och matinlägg ,
det var ett bra tag sen nu .


Nu har de premiärats på riktigt 
de nya underläggen från Spode  .

Spode som tydligen är det " nya " samlarobjektet  på Skogssäter 
eller kanske rättare sagt ett av dem 
samlar ju på både det ena och det andra i dukningsväg :-) 

Halleluja för Royal Design förresten  ....
där finns precis A L L T .
Klickeliklickeliklick åsså lite återbäring med Refunder på det,
vilket innebär att man typ får betalt för att shoppa  
eller nja det är åtminstone nästan gratis :-)


Kvinnlig mattematik när den är som allra , allra bäst !

Att sen det " nya " samlatrobjektet Spode passar så himla bra ihop med 
 Royal Copenhagen och Mateus sand gör ju inte heller ont precis .

Ja jag veeeeeet , jag shoppar alldeles för mycket " dukning " 
men vadå man lever bara en gång och äter gör man 
precis lika mycket med ögat som med munnen .



Middagstips var det ju .

Vi körde en riktig memory lane här   .....

Det kändes nästan som när vi satt på den där finfina lyxiga  restaurangen 
vid Fichermans Warf i San Fransisco med utsikt över Alcatraz
och åt crabcakes på riktigt ! 

Eller i a f nästan ........
nu var det istället hemma i Skogssäters matsal 
med utsikten var över dalen , skogen och berget.
Same same but kanske liiiite different   .

Vad vi åt ?

Crabcakes på en bädd av babyspenat , plommontomater och 
sockerärtor serverat med aioli , rostad potatis och vitlöksbröd .
Mmmmmmmm !


Borde ju helt klart varit ett glas vitt från Napa Valley till 
men istället valde han som sköter vinet rött och
 more memory lane .
Ja , ja helt okej det med.


Det blev den allra sista röda från vinprovningen vi var på förrförra året 
i Grekland .

 Då när den tjugofemåriga bröllopsdagen firades 
på samesame ö 
som den riktiga honeymoonen gick till 1988.

Skillnaden  tjugofem år senare var att vi fick 
förmånen att fira den 
tillsammans med våra Prinsar och Prinsessor , 
en LillPrins och en Mini 
ovetandes i magen :-)

På Pingstafton i maj för snart två år sedan blev vi 
ordentligt firade 
och överraskade på den riktiga dagen. 
B l a med en utflykt  till vingården där lördagskvällens vin 
både provades och shoppades ......
men nu åter till maten .


Hur man gör crabcakes ?

Mixa krabbkött , vitt bröd ,
ägg , hackad gräslök  och några pressade vitlöksklyftor .
Smaka av med salt , svartpeppar .
Forma till biffar och stek på medelvärme .
Snabbt , lätt och så himla gott.

 Tvärtemot som vi är tog vi såklart 
efterrätten före i form av ytterligare en favorit ...... 
en Frozen Apple Martini .
mmmmm.

Den får ni se och recept på en annan gång .

Ha det nu så bra  .

Kram B





2 kommentarer:

  1. Fina nyanser i din dukning...vackert! De där crabcakesen måsta jag bara pröva. Gillar allt som är lätt, snabbt och gott.
    Ha en fin söndag, blank eller fullmatad.
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  2. Vilken inbjudande dukning....harmoni....=)
    Tack för det enkla receptet.....måste provas....!!!

    Kram NInni

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin