Hej alla fina !
Hoppas ni mår bra så här i början
av adventsveckan.
Oooooops ja så var det då måndag igen efter en
rolig helg med fullt ös.
Hann med både att besöka Prinsar och Prinsessor
både lördag OCH söndag,
adventspynta ,skogspromenad , slappa och ha fest.
En feelgoodhelg m a o.
En feelgoodhelg m a o.
I lördags kväll hade vi en "oplanerad" fest
för ett gäng goda vänner som blev så lyckad.
Tack våra härliga vänner för att ni kom
och såg till att det blev
en riktigt rikigt rolig kväll.
Ni är bara bäst
å vi e lyckligt lottade som har er ♥
Fick så fina presenter
att man kunde tro
att det var födelsedag , och inte bara
namnsdag hihi.
Ni få se så småningom
när de har fotats.
Annars blev det noll fotat från
kvällen förutom förrätten och dukningen, inte
en enda gäst fastnade.
Dukning och mattips ja,
det är ett återkommande ämne
här på bloggen.
Eftersom jag gillar det och alltid får
massor av postiv respons från er på de inläggen
ska ni få "veckans dukning och mat " nu.
Från i lördags kväll :
Vit linneduk,ovala tårtpapper
som underlägg,
servis Blå blomster
från Kunglige dansk,
gamla silverbestick,
förrättsglas Kosta boda,
övriga glas Orrefors och servetter Lexington.
Det är kul att variera sig med
mer klassiks dukning ibland.
Just blå blomster som jag fick när jag var liten
har används i perioder men
det håller alltid och visst är det
vackert med en gammal servis.
Porslin kan man inte ha för mycket av .
mer klassiks dukning ibland.
Just blå blomster som jag fick när jag var liten
har används i perioder men
det håller alltid och visst är det
vackert med en gammal servis.
Porslin kan man inte ha för mycket av .
Maten blev en superenkel "snabbt ihopslängd"
tre rätters vilken krävde
minimal tid i köket.
Det mesta kan förberedas innan
men ändå känns det avancerat
och ser "proffsigt "ut.
Välkomstdrink :
Skumpa med söta champagnekex,
salta brödpinnar,chokladtapenade
salta brödpinnar,chokladtapenade
och champagnepraliner.
Tid 2 min för att mixa ihop tapenaden.
Förrätt :
Citronmarinerad räkcoctail med
crabsticks,guaccemole
och vitlöksstjärna.
Tid 2 min för att ta ut
bröden med pepparkaksmått plus
2 min för att röra ihop marinaden
och lägga upp allt i glas.
Vitt vin Tutiac från vingården
i Bordeaux
Varmrätt :
Dubbelmarinerad oxfile med
grönsaks medaljonger,
crisscuts och en kall fikonvitlökssås,
Garnerat med ruccola,coctailtomater
samt balsamicovinäger pear and nuts
ringlat lite snitsigt vid kanten
allt serverat vid bordet.
Tid 10 min för att marinera
och skära upp filen ,
skära grönsakerna och lägga upp på tallrik.
Resten plockades bara upp ur frysen
och sen in i ugnen.
Rött vin även det ett Tutiac.
Efterrätt :
Kaffe och almondos frysta
Tobleronetårta med grädde
garnerad med basilika.
tid 2 min för att sätta på kaffe
och skära upp tårtan.
Inte illa va ......
18 min blankt och voila
så kan man som värdinna
åka och hälsa på sina barn och
åka och hälsa på sina barn och
slippa vara totalt slut när gästerna kommer.
Värden slet heller inte ihjäl sig,
hans uppgift var att
öppna skumpan och vinet samt servera.
En uppskattad lyxigt enkel meny
som kan rekommenderas om
ni har typ 20 min över :-)
Ha det så bra tills vi ses igen
Kram Bittan
6 kommentarer:
Jisses, man blev ju rent hungrig, haha. Vilken god mat, och så fint dukat också. Den som hade de matlagningsgenerna ändå!! Här rörs det ihop en middag lite snabbt, haha.
Men var hittar du de ovala tårtpapperna? Har aldrig sett dom i den storleken.
Hoppas du har en fin måndag.
Kram Elzie
Har precis ätit..men blir ju hungrig igen...!!! Låter som en god och snabb trerätters!!!
Snyggt dukat...alltid mysigt att få ta del av den och maten!!!
Låter som om ni hade en fantastisk helg!!!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika
Din blogg är underbar, har blivit ett dagligt behov att kolla. Men du grönsaksmedaljong och utlänska ord måste översättas till svensk husmor. Allt lät superdupergott och vilken dukning. Kram från en kvinnlig beundrare. Du är verkligen carpe diem!
Åh, vilken vacker dukning!
Och maten låter supergod!
Tack för tipset, gillar när det går snabbt och man får lite tid över för annat.
Trevlig tisdag
Anncathrine
Ojojoj önskar jag var så där spontan o bara kunde bjuda hem folk lite oplanerat och släng ihop nåt på ingen tid alls....nä här ska planeras och pustas o fejas till överdrift sen är man helt slut då gästerna kommer.
Men du! Då du tröttnar på servisen kan du bara posta den till mig. Skulle vara super till mina nya kökstapeter ju!! Hur går det med soffan, kommer den snart?
Kram
MUMS,vad mycket gott,du är en riktig Kung i köket.;)Underbar dukning också,gillas.;)Kramar Ulrika
Skicka en kommentar