måndag 21 november 2011

Veckans dukning och 18 minuter blankt


Hej alla fina  !

Hoppas ni mår bra så här i början
av adventsveckan.
Oooooops ja så var det då måndag igen efter en 
rolig helg med fullt ös.
Hann med både att besöka Prinsar och Prinsessor
 både  lördag OCH söndag,
adventspynta ,skogspromenad , slappa och ha fest.
 En feelgoodhelg m a o.
I lördags kväll hade vi  en  "oplanerad"  fest 
 för ett gäng goda vänner som blev så lyckad.


Tack våra härliga vänner för att ni kom
 och såg till att det blev
 en riktigt rikigt rolig kväll.
Ni är bara bäst
å vi e lyckligt lottade som har er ♥



Fick så fina presenter
 att man kunde tro
att det var födelsedag , och inte bara  
 namnsdag hihi.
Ni få se så småningom
när de har fotats.
Annars blev det noll fotat från
kvällen förutom förrätten och dukningen, inte
en enda gäst fastnade.




Dukning och mattips ja,
 det är ett återkommande ämne
här på bloggen.
Eftersom jag gillar det och alltid får
massor av  postiv respons från er  på de inläggen
ska ni få  "veckans dukning och mat " nu.

Från i lördags kväll :
Vit linneduk,ovala tårtpapper
som underlägg,
servis Blå blomster
från Kunglige dansk,
gamla silverbestick,
förrättsglas Kosta boda,
övriga glas Orrefors och servetter Lexington.  
Det är kul att variera sig med
mer klassiks dukning ibland.
Just blå blomster som jag fick när jag var liten
har används i perioder men
det håller alltid och visst är det
vackert med en gammal servis.
Porslin kan man inte ha för mycket av .


Maten blev en superenkel "snabbt ihopslängd"
 tre rätters vilken krävde  
minimal tid i köket.
Det mesta kan förberedas innan
men ändå känns det avancerat
och ser "proffsigt "ut.

Välkomstdrink :

Skumpa med söta champagnekex,
salta brödpinnar,chokladtapenade
och champagnepraliner.
Tid 2 min för att mixa ihop tapenaden.

Förrätt :

 Citronmarinerad räkcoctail med
crabsticks,guaccemole
och vitlöksstjärna.
Tid 2 min för att ta ut
 bröden med pepparkaksmått plus
 2 min för att röra ihop marinaden
 och lägga upp allt i glas.
Vitt vin Tutiac från vingården
 i Bordeaux

Varmrätt :

Dubbelmarinerad oxfile med
grönsaks medaljonger,
crisscuts  och en kall fikonvitlökssås,
Garnerat med ruccola,coctailtomater
samt balsamicovinäger pear and nuts
 ringlat lite snitsigt vid kanten 
allt serverat vid bordet.
Tid 10 min för att marinera
och skära upp filen ,
skära grönsakerna och lägga upp på tallrik.
 Resten plockades bara upp ur frysen
och sen in i ugnen.
Rött vin även det ett Tutiac.

Efterrätt :

Kaffe och almondos frysta
Tobleronetårta med grädde
garnerad med basilika.
tid 2 min för att sätta på kaffe
och skära upp tårtan.

Inte illa va ......
18 min blankt och voila
så kan man som värdinna
åka och hälsa på sina barn och
slippa vara totalt slut när gästerna kommer.
Värden slet heller inte ihjäl sig,
hans uppgift var att
öppna skumpan och vinet samt servera. 


En uppskattad lyxigt enkel meny
som kan rekommenderas om
ni har typ 20 min över :-)


Ha det så bra tills vi ses igen


Kram Bittan

6 kommentarer:

  1. Jisses, man blev ju rent hungrig, haha. Vilken god mat, och så fint dukat också. Den som hade de matlagningsgenerna ändå!! Här rörs det ihop en middag lite snabbt, haha.
    Men var hittar du de ovala tårtpapperna? Har aldrig sett dom i den storleken.
    Hoppas du har en fin måndag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  2. Har precis ätit..men blir ju hungrig igen...!!! Låter som en god och snabb trerätters!!!
    Snyggt dukat...alltid mysigt att få ta del av den och maten!!!
    Låter som om ni hade en fantastisk helg!!!
    Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Din blogg är underbar, har blivit ett dagligt behov att kolla. Men du grönsaksmedaljong och utlänska ord måste översättas till svensk husmor. Allt lät superdupergott och vilken dukning. Kram från en kvinnlig beundrare. Du är verkligen carpe diem!

    SvaraRadera
  4. Åh, vilken vacker dukning!
    Och maten låter supergod!
    Tack för tipset, gillar när det går snabbt och man får lite tid över för annat.
    Trevlig tisdag
    Anncathrine

    SvaraRadera
  5. Ojojoj önskar jag var så där spontan o bara kunde bjuda hem folk lite oplanerat och släng ihop nåt på ingen tid alls....nä här ska planeras och pustas o fejas till överdrift sen är man helt slut då gästerna kommer.
    Men du! Då du tröttnar på servisen kan du bara posta den till mig. Skulle vara super till mina nya kökstapeter ju!! Hur går det med soffan, kommer den snart?
    Kram

    SvaraRadera
  6. MUMS,vad mycket gott,du är en riktig Kung i köket.;)Underbar dukning också,gillas.;)Kramar Ulrika

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin