söndag 4 november 2018

Recept på ett återkommande dilemma


Hej igen från Matsalen !

Eller mer hej från .......
ja typ ingenting aning mer än nånstans utanför Kungsbacka .

Vad vi befinner oss och vad som hänt denna helg det får ni se i veckan 
men att det är nån helt annanstans än hemma i matsalen  
det i a f  är ett som är säkert. 
Ni får kika in här ändå tänker jag .

Det där med vad ska man äta på helgerna eller när man har gäster 
är säkert ett dilemma hos er med då och då 
så därför kommer ytterligare ett mattips idag .






Att laga festmat från grunden och att samtidigt slippa stå i köket en hel dag
det kan man inte alltid sätta likhetstecken på ....
men förvånansvärt mycket i matväg tar faktiskt inte så lång tid .



Denna soppa åt vi som fredagsrätt med extratillbehör och ett glas vitt till
för ett par veckor sedan .
Den funkar både som huvudrätt och förrätt om man så vill .

Som huvudrätt ..........
broccolisoppa med västerbottenpaj , knaperstekt bacon ,
en klick vispad cremefraiche och baguette med brynt smör .

Som förrätt ........
samesame men miniportion av både den och tillbehören,
Mums .


Vi äter oftast något plock , lättare rätt och vegetariskt på fredagskvällen
eftersom fredagskvällen här på Skogssäter är en helig Outdoor spakväll .
Denna gång blev det bacon till för extra smak 
men det funkar såklart utan med .




Ja just det ..... vinet !
Det har jag tipsat om förut men det tål att upprepas .
446 har varit en favorit sen vi fick det serverat till en löjromsförrätt
vid kusten i somras .
 Har för mig att det kostar strax över hundralappen och är såååååååå gott .



Ha det bäst .

Kram B

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin