torsdag 12 januari 2017

Favorit i repris och status just nu


 Hej hej !

Hur har ni det i snökaoset ?
Här snöade det på tvären och blåste stormvindar igår .
skönt att inte behöva vara ute mer än till och från bilen ,
det var fullt tillräckligt .
Det verkar faktiskt som att folk lydde varningarna
 för det var glest på köpcentrets parkering .
Jag som ändå var tvungen att ge mig ut 
passade på att beställa kyl och frys och hämta tapetkataloger 
på väg till jobbet .
Måste varit århundradets lugnaste dag
t om värre än den soligaste sommardag i butikerna .

Tapeter ja det finns ju så mycket snyggt att man blir alldeles vimsig ,
just nu lutar det åt en Morris
och eftersom det är två veckors beställningstid
är det hög tid att bestämma sig typ nuuuuu .
Egentligen hade jag nog velat se köket på plats först 
så frågan är om jag ska vänta med beställningen till nästa vecka ändå ?!
Ni hör ju vilka I-landsproblem vi brottas med här :-)
Ja jag vet att det är mycket kökssvammel i vart och vartannat inlägg 
men det är liksom det som är det enda som existerar .

Status just nu  :

golvvärmen lagd , 
nerdragen i källaren för att snart kopplas på
det vattenburna och tjoho golvläggning påbörjad .
Check på det med .

Även om vi inte har nån direkt så känns det som om 
 den obefintliga tidsplanen håller 
eller rättare sagt han ligger bra till ......
både i tid och som Darlingen :-)

Från kök till det ni ser på bilden .
Ni som har lyxen att ha ugn har väl inte glömt förra årets hit .....
semmelkladdkaka .
Mums .
Japp det kommer garanterat att bli det första som bakas här !

Har ni förresten mot förmodan glömt semmelkladdkakan 
 så kommer en repris på receptet här :

Semmelkladdkaka
150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna ordentligt. 
Tillsätt smör och ägg och mandelmassa och rör i hop till en smet. 
Häll över i en form med avtagbar kant 
(klädd med bakpapper i botten).
 In i ugnen 180 C ca 20-22 minuter.
 Låt kallna. 
Serveras kylskåpskall med vispad grädde. 

Ha de bäst .
Kram B

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin