Här kommer det .......
det utlovade festtipsinlägget .
Trettondagsaftonens trerätters eller nja
det där med tre och tre kan väl diskuteras .
Ibland blir det helt enkelt inte som man tänkt sig eller planerat .
Med utrivet kök fick det stället för tre rätter blev en tvårätters med drinktilltugg .
Lite som tre men ändå inte .
Då i torsdags var i a f ugnen och kylen fortfarande kvar
så det var egentligen inte så svårt .
Nu däremot är det liiiiiite värre ,
igår flyttades fönstret , brädväggarna är framme och golvet är väck
just nu i skrivande stund kopplas elementen ur för att
ersättas med golvvärme .
Det går framåt :-)
En trerätters utan kök ......
vi började med
välkomstbubbel och tillbehör i form av
castellosnurror , tryffelmajjo,
pringels och jordgubbar .
Superenkelt , såååå gott
och med bästa viljan och lite tänkaiandrabanor
kan man alltid kalla det för förrätt .
How to :
Castellosnurror :
Kavla ut en smördegsplatta ,
klicka över två castello , rulla ihop
och skär i skivor .
Pensla med ägg och grädda i ugnen tills de är frasiga .
Tryffel ala Skogssäter :
Blanda två delar majjo med en del cremefraiche ,
flingsalt och tryffelolja .
Tänk på att tryffeln ger väldigt mycket smak så testa dej fram hur mycket
men det brukar räcka med en max en tesked till två dl sås .
Klicka eller dippa majjon på chipsen
och toppa med färska jordgubbar.
Mums .
Huvudrätten blev en riktig klassiker .......
nämligen Flygande Jacob .
halleluja för gratängform när man inte har något kök.
En Jacob med ris och en sallad på olivoljefräst blomkål , pinjenötter ,
babyspenat, rödlök och kvisttomater .
Mums på den med .
Dukade med glasunderläggen Face Mats ,
tänk att något så enkelt kan sysselsätta och roa fyra pers en bra stund :-)
Ha de bäst,
snart ska ni som väntat få se bilder från köket
eller rättare sagt ickeköket .
Det behöver hända lite mer först
för just nu är det inte mycket att visa .
bara ett tomt rum .
Kram B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar