Hej svejs !
Ett onsdagstips om ni inte känner för att stå i köket hela dagen ,
en snabbt ihopfixad enkel middag som ändå känns sådär lite lagom festlig.
Passar bra till fira in Lillelördagen ,
sommaren eller vad som helst med ikväll ,
ett hett alternativ till grillat .
Lägg upp lax på ett fat , släng in en påse potatisklyftor i ugnen ,
eller föralldel koka färskpotatis .
Under tiden potatisen blir klar svänger du ihop en gravlaxsås .
2 msk dijonsenap
1 1/2 -2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 1/2 msk socker
malen svartpeppar
1 dl olja
1 dl dill, finhackad
Blanda senap, vinäger, socker, salt och peppar
och rör till en jämn blandning.
Vispa i oljan, i en tunn stråle och rör kraftigt.Tillsätt sedan dillen.
Servera med sallad och litevadduhittarikylen .
Jag hittade en bit silltårta och en klick nubbesallad .
Ett glas iskall vit California Chardonnay hade inte
varit fel men här fick det duga med NicolasVale Lemonad
med smak av ginger och lime .
En perfekt smakcombo till laxen .
Har du inte testat dem så gör det !
Dukade på glasverandan och vanligt blev det en salig blandning .
Tallrikar och skålar Lace av Lars Wallin, grå form Gerbera,
glas Ittala , servetter Greengate , och gamlagamla stenunderlägg från sen länge
nerlagd DUKA butik .
Även om vi är själva en enkel vardagsmiddag gillar jag ju som bekant att
fixa till det .
För min del blir det käka borta ikväll.
Ska på tjejträff med gamla och en och annan nuvarande jobbarkompisar ,
så för min del blir det lite av varje då vi alla har med oss något gott
till buffebordet men först jobb .
Att sluta sent igår kväll och börja tidigt idag är inte den bästa kombinationen
speciellt inte när det som sagt är fotboll halva nätterna .
Trött är bara förnamnet , tur att solen skiner och himlen är blå
och Bittan är ledig imorgon :-)))
Ha det så bra tills vi ses igen.
Kram B
2 kommentarer:
Mums,vad gott det där såg ut,värsta restaurangmaten.;) Ha en fin dag! Kram Ulrika
Å supersnabbt och enkelt :-)))
Skicka en kommentar