Ojojoj vilken massa glögg som slunkit ner i helgen.
Apelsin och mandarin/chili var nya smaker .
Båda var goda , speciellt mandarin/chili .
Har redan fått göra två omgångar av min egenkokade
Något annat som jag brukar göra varje år är
marinerade fikon och rostade x-mas snacks.
"Slängde" ihop båda två i lördags med viss
assistans :-)
Här får ni recepten om ni vill prova.
Balsamicomarinerade fikon ala Skogssäter :
Rör ihop en marinad av lika
delar hallonbalsamicovinäger
(eller någon annan vinäger med söt smak)
och råsocker.
1/2 dl av varje brukar bli lagom
till ett litet runt paket av fikon.
Låt koka upp och lägg sen
i fikonen hackade i
pyttesmå bitar .
Rör om och låt det koka några
minuter så marinaden
kokar ihop med fikonen.
Njut till en bit mögelost, brie,cambozola eller castello
med eller utan papparkaka.
med eller utan papparkaka.
Rostade x-mas snacks ala Skogssäter :
Rör ihop 3 msk honung ,3 msk vatten,
3 msk olja,2 msk sötsursås,
flingsalt och chiliflakes.
Bred ut valfria nötter på en
bakplåtspappersklädd plåt.
Häll över och rör om så att allt blandas.
Rosta i 10 min i 200 gr ugn.
Kolla så de inte bränns.
Jag brukar ha mandlar, hasselnötter,
cashewnötter och valnötter.
Som ni ser så har det blivit
en del rött, vitt och klassiskt
en del rött, vitt och klassiskt
speciellt i det "nya " köket.
Julen skulle ju vara svart /beige/vit vintage här i år !
Lugn ......det kommer.
Ha det nu så bra och glöm inte att ta hand om varandra.
Kramar Bittan
3 kommentarer:
Tack för de recepten! Låter ljuvligt gott på ostbrickan med vin eller glögg!! Jag smakade Blossas årsglögg igår med saffransmak och tyckte att den var god ;O)
Ha en bra dag!
Kram Gugi
Tack för recepten, jag ska pröva dem.Vad gott med het glögg när man varit ute i blåst och snöyra,särskilt DIN glögg.
Kram S
Tack för recepten! Sitter alltid bra med värmande glögg speciellt såna här kalla dagar. Än så länge har jag bara testat Blossas saffransglögg för i år och den är god.
Ha det gott!
Vinterkramar från Renate
Skicka en kommentar