torsdag 17 augusti 2023

Hur man graderar.....


En hotellfrukost med eggbenedict,
det är en tiopoängshotellfrukost det. 
Eggbenedict det var precis det som serverades
på Ystad saltsjöbad.....
tillsammans med en hel massa annat såklart.
Både varmt och kallt.
Våfflor, färska jordgubbar, frasiga croissanter,färskpressad juice,
nyttig shot, vita dukar och bra service
 är sånt som går under "ska finnas"
för att kvala in som en extra finfin frukost.
Om det ”bara” finns eggbenedict brukar det andra finnas med.

Hur frukosten är på hotell är nästan lika viktigt 
som resten av upplevelsen/läget/servicen.
 Ystad får högsta betyg på allt speciellt efter ombyggnaden.
Helhetsupplevelsen kändes faktiskt ännu bättre
 än de båda andra gångerna vi varit där
och då ska tilläggas att vi varit mer än nöjda då med.



Vi hade sen utchekning och ingen tid att passa 
förutom den bokade tiden hos Karl-Fredrik på eftermiddagen. 
 Vi passade därför såklart på att utnyttja den delen av spaet 
vi inte redan provat på.
Dagen innan när vi väl kom dit var det lite mer skuggigt 
här mellan innespadelen och hotellet
så då föredrog vi istället den soliga delen och stranden.
Nu var det förmiddagssol,
både det och havsutsikt var en bra fortsättning på lyxandet.




Bredvid denna utepool med bastu och havsutsikt ligger 
den stora lummiga inomhusdelen
med ett antal pooler, flera olika sorters bastu och....... 



.... även ett isbad.
Går man rakt igenom finns det ytterligare en grönskande trädgårdsdel 
med utepool och pergola.




Å där var vi påklädda och utcheckade.
Hej då Ystad saltsjöbad.
Mot Karl-Fredrik och vackra vyer på Österlen.
Det som får bli sista delen från vår mammadotterweekend 
kommer en annan dag.

Nu är det bara timmar kvar.
Klockan fyra i eftermiddag får vi äntligen sätta mailen på
semesterhänvisning och elva oplanerade lediga dagar väntar
på att fyllas med upplevelser och avkopppling.

Ha de fint.

Kram B 

 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin