Japp där var det äntligen fredag
och vad passar väl inte bättre då än ett fredagsmiddagstips.
Världens enklaste och godaste pasta med färsk tryffel.
En fredagsmiddag som fick minst elvapoäng av tio möjliga enligt mannen
och en riktig schtekpanna vilket är ett gammalt talesätt på Skogssäter
för en riktigt extra god middag.
Det behöver faktiskt inte vara komplicerat innehålla kött, fisk eller en massa tillbehör utan
det enkla är oftast minst lika gott.
En schtekpanna är ett betyg som inte precis gödslas med men
jag var helt och benägen att hålla med.
Till världens godaste tryffelpasta måste man ha gott glas rött.......
japp så är det bara.
Allt för att förhöja smaken.
Lika viktigt som det är att välja vinet med omsorg
lika viktigt är det att servera det ur rätt glas,
fel glas kan förstöra både upplevelsen och smaken.
Tyvärr vet jag inte exakt vilket vin sommelieren valde just denna kväll
men det var ett passande från hans vinsamling i a f.
Flaskan brukar alltid komma med på nån bild och först missade jag den men
sommilieren såg den och om man zoomar så syns det att det var en Amarone Valpolicella.
Hur man gör världens godaste tryffelpasta?
Så här :
Fräs minst tre finhackade vitlöksklyftor i en god olivolja ,
tillsätt lättkokt blomkål, vänd runt tills den fått lite färg.
Under tiden kokas pastan nästan klar,
häll av vattnet men spara ett par dl av pastavattnet.
Lägg i pastan i vitlök/blomkålsblandningen och fräs till den en liten stund.
Tillsätt en skvätt grädde, riven parmesan, riven tryffel och ca 1 dl pastavatten och låt koka ihop
så det blir riktigt krämigt.
Späd ev med mer pastavatten och smaka av med salt och vitpeppar.
Serveras med cashewnötter, eller rostade pinjenötterriven , extra parmesan, riven färsk tryffel
och baguette doppad i flingsalt och olivolja.
Mums!
Nu mot veckans sista jobbdag och
tänka sig solen skiner och i eftermiddag checkar jag äntligen ut
på mer normal på kontorstid.
Trevlig helg
Kram B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar