onsdag 2 december 2020

Klassik jul 2020 ?


Läste någonstans att eftersom det är som det är i år är det en 

extra gammaldags klassisk jul som många vill ha och det syns i all inspiration vi matas av och även på utbudet av i butikerna......mycket mer gammaldags, klassiskt, rött och rutigt än det brukar vara.

Kan man inte åka på julmarknader, julkonserter, käka julbord på herrgård och liknande för att skapa den stämningen kan man i a f göra sitt bästa hemma.

Jag är inte så mycket för varken tomtar eller plockaframgammalt bara för att det ska vara så men nog har en hel del klassiskt ala Skogssäter kommit fram ur gömmorna här med.

"Antikt" julpynt som är sparat sen jag var liten och lite nyare gammalt från när barnen var små blandat med kommande klassiker det skapar vår julstämning 2020.

Vi har fortfarande delar av mina föräldrars hem nerpackat i stan och eftersom min mamma så hastigt gick bort just inför julen för tjugoett år sedan har jag inte orkat röra lådorna med julsaker. Började sälja av möbler förra hösten/vintern men sen kom pandemin och satte stopp för det. 

I år är kanske året då julsakerna ska få sig en genomgång ,vet att det finns en hel del riktigt fint och antikt där som faktiskt skulle kunna få komma fram.


Något som däremot I N T E är antikt är den hysteriskt spelande julrenen den som mannen glatt kom hem med för ett par veckor sedan.

När han inte såg smög jag ut den från uterummet till baren och bytte ut den mot en lysande granslinga, en gammal ängelspeldosa och de nya Newportblivadeklassikerna.

Tillsammans med fejk/äkta blommor och grenar i Ernsturnan känns det nu lite mer 2020 där med.......att han trycker igång renen varje gång han är i närheten av eller passerar baren det är 2020 det med :-)


Hej på er förresten!


Hoppas allt är bra.

Så var vi inne i julmånaden och nu ska vi se till att bromsa tiden allt för att den inte ska gå så förbaskat fort.

November som brukar vara lång och mörk försvann blixtsnabbt, säkert p g a extra mycket på jobbet och sjukdom men framförallt för att vi startade julen ännu tidigare än vanligt och verkligen har gått all in både inne och ute.

Att vi går all in är inget ovanligt, det tycker jag i o f s att vi gör varje år men 2020 är det verkligen extra allt.

Det mesta som går att förbereda är redan klart..... alltifrån julgran, pynt, hundrafemtioelva ljusslingor och dekorationer ute, julklappar, bakning till julmat och sånt där som tar tid.

Nu har vi all ledig tid till att göra annat juligt som man sällan hinner med i december vilket är lyxig värre.

På tal om ledigt så gör vi som vi brukar d v s är lediga några dagar före jul istället för i mellandagarnaså efter jobbhelgen och måndagen den tjugoförsta sätts mailen på julledigt en hel vecka.




Hur har ni det i år ?

Julledigt? 

Klassisk jul? 

Annat tema? 

AllIn eller minimalistiskt?

Hur som helst jul lär det bli ändå :-)

 Ha en fin dag.


Kram B 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin