söndag 20 september 2020

Det nya normala och det absolut bästa rummet


Nu börjar en härlig helg lida mot sitt slut
och vi har landat hemma i soffan efter Prins M fartfyllda treårskalas som
fick avsluta denna firarhelg.
När nån kollar på sport passar jag på att fortsätta dokumentationen
där vi nu har kommit fram till strax efter lunch i torsdags.
Från Göteborg och födelsedagslunchen på Dorsia var det inte långt till slutdestination
Marstrands havshotell.
Där checkade vi in i det klart bästa rummet .....
ett hörnrum med balkong och havs och hamnutsikt åt tre håll.
Ja nu hör ju. 
Att vädret både kändes och såg ut som sommar gjorde ju inte sak sämre
där på balkongen eftermiddagssolen skålade vi i champagnen han fick kvällen innan. 


P g a ni vet vad var det förbokad tid i spaet som gällde
så efter bubbel och snacks på balkongen var det lagom att gå ner till vår tid.
När vi kom var vi ensamma men sen dök det upp några fler
men ingen trängsel här inte.
Precis som på övriga hotell och spa vi bott på denna sommar kändes det välordnat,
 genomtänkt och full koll på alla restriktioner.


I spaet beställdes det mer bubbel ......


.... och vissa tog ett dopp i havet medans andra satt inne i basun och kollade på.
Det var ingen värme men heller "inga isflak" som flöt förbi.








En riktigt bra trerätters var bokad på hotellets restaurang 
och för en gångs skull kom jag ihåg att fota menyn så jag vet vad vi åt:

Till förrätt fänkålsgravad sej med löjrom, rostad svecia och kallpressad gräslöksolja
som fullkomligt smälte i munnen.
Huvudrätten var inte sämre den ........
rumpstek med kappa, pepparsmör, rostad potatis, lök smaksatt med citron och persilja, skysås och kryddkrasse. 
Mums på den med. 
Å för att inte tala om efterrätten :
en yoghurtmousse med citron, björnbrskräm, rårörda björnbär, 
krossade vaniljdrömmar och dragonolja som jag ska försöka mej på att copa.
Till det serverades två passande viner.
Såååååå gott alltihop och välkomponerade smaker. 




En sväng runt hamnen by night med utsikt över fästningen på Marstransön 
blev det innan den stora dagen började lida mot sitt slut.



Torsdagen övergick till fredag 
och frukosten här var även den precis som på många andra hotell
"det nya normala" nämligen bordsserverad ........
med både äggröra, bacon, crossiant, skagenröra, kokt ägg, frukt, youghurt, musli 
och allt man kan tänka sig.
Full poäng på den med.



Efter frukost väntade en ny överraskning på honom
en med livet som insats .....
vad det var kommer nästa gång.

Ha en fortsatt fin söndagskväll så ses vi nästa vecka.

Kram B 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin