lördag 10 november 2018

Fredagens upplevelse och en speciell dag idag .....




Go lördag !

Hoppas allt är bra .

Kom precis in en sväng från the neverending story .........lövräfsandet.
Gräsklipparen går igen efter att ha fått pausa nån vecka när snön kom, 
han tar endel men långt ifrån allt så det är min självpåtagliga uppgift
att räfsa medan mannen bygger , bygger och bygger .
Teamwork eller var och en gör det den är bäst på :-)
Det är fortfarande löv kvar på träden ,
 kommer det inte mer snö så det lär inte vara sista gången
det räfsas idag heller  .
Jaja lite motion skadar inte , fint blir det 
och trots det grå ruggiga vädret var det extra skönt att komma ut 
en sväng efter veckan som varit .
Veckan som avslutades på bästa sätt och med vad detta inlägg ska handla om 
nämligen en rolig kväll och en upplevelse tillsammans med bästaste vännerna :-)

En matupplevelse med en fyrarätters på Matstudion ,
hemma hos Myllimäki i hans f d lilla restaurang som numera drivs 
av en helt annan kock .


En smakupplevelse med en färdig meny som ändras varje månad .
Man får vara ute i god tid för att boka eftersom restaurangen endast tar tio gäster 
och bara har två sittningar fredag och lördag .
Var tvungen att copa menyn för att komma ihåg allt vad vi åt.
Nån mer kanske blir inspirerad att testa något av det .

 NOVEMBERMENYN
4 RÄTTERS MENY 575:-
LÄTT SOTAD LAX MED FRASIG POTATIS, PICKLADE SVAMPAR, RÄDISOR OCH SOJAEMULSION
POSCHERAD SEJ MED BLOMKÅL, MARCONAMANDEL OCH RÖKT BLÅMUSSELSKUM
SMÖRSTEKT LAMMYTTERFILÉ MED STUVAD KÅL, BAKADE KÖRSBÄRSTOMATER OCH LAMMSKY
KOLGRILLAD ANANAS MED VANILJKRÄM, SPRÖD LAKRITSMARÄNG OCH HAVRESMULOR

Maten lagas i det öppna köket och kocken presenterar både maten och vinerna
och berättar hur det tillagas.
Vi började med en vidrig shot för att rens smaklökarna ,
nån ljummen tånghistoria som såg ut som diskvatten 
men sen blev det som tur var bättre .......
mycket mycket bättre .
Allt utom desserten var verkligen utsökt med perfekt
sammansatta smaker .
Desserten var god men ingen wow.



  Friterad grönkål och stuvad kål var en oväntad. god kombination 
till lammfilen som fullkomligt smälte i munnen .
Den kommer helt klart att testas här hemma ,
om det blir till lamm eller något annat kött återstår att se .





 Efter maten tog vi en taxi ner till stan för att avsluta kvällen på Brasseriet .........






Trodde vi ja men så blev det inte alls .
Bill å Bull tyckte att de istället skulle avsluta med en öl så 
vi hamnade på en pub innan det var hemdags.
Tråkigt har vi aldrig tillsammans som synes :-)



En rolig fredagskväll med vänner, smakupplevelser 
och en hel helg kvar .
Tjoho på den :-)
Ni vet väl vad det är för dag idag förresten  ?
Jajjamänn , Fars afton , dagen före Fars dag .
Jag har ju dessvärre ingen egen Far att fira ,
att tända ljus på kyrkogården är inget firande precis .
Däremot att fira  han som är far till mina barn är viktigt tycker jag ,
han är värd all uppmärksamhet han kan få .
Den bäste av dem alla :-)
Fars afton ska han få fira med en god middag och 
en avkopplande kväll i Skogssäter outdoor spa. 
 Vad det blir imorgon tillsammans med hans barn med respektive
och barnbarn det får han veta då . 

Ha en riktigt bra fortsättning på helgen .

Kram B

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin