torsdag 1 mars 2018

Att avslöja en hemlighet .....


Hej hopp 
Glad Vår och Nationaldag på er !

Ja ni läste alldeles rätt ,
idag är det inte bara första mars 
utan en väldigt viktig dag .......
nämligen vår alldeles egna Nationaldag :

Fösssssta tossssdan i Massssss 
dagen då man enligt tradition äter 
 masssssipantåååååta .
Att fira dagen det spar vi tills imorgon eftersom
mannen jobbar sent i kväll / natt .

Idag väljer jag att hoppa tåååååtan och 
frossar stället i mina homemade frökäcke med castello på .
Så himla gott ,
nästan så att de slår massssssipantååååta t  o m .
Men bara nästan .



Här ska ni få receptet 
och som rubriken säger även avslöjandet av en hemlighet .

Skogssäters fröknäcke.

How to :

Koka upp 4 dl vatten ,
blanda med tre msk olja 
och nu kommer hemligheten ..........
öppna en påse fröknäckemix .
Ja såklart ,
en perfekt mix av frön
och man slipper få en massa konstigt över .

Häll innehållet i påsen i vattnet/ oljan , rör om och låt svälla i 10 min .
Klicka ut hälften på en bakplåtspappersklädd plåt,
lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten
så att den täcker hela plåten .
Gör samesame med den andra hälften .
Strö över flingsalt och grädda i ca 45 min 
130 gr i varmluft .
Ta ut plåtarna efter halva tiden 
medan den är mjuk och skär den i så stora bitar du vill ha .



 Iittalas Kastehelmiburkar är nyfyndade från
kontorsgrossisten .....
kostade bara några ynka kronor mer än 
glasburken från Blåa lådan som står bredvid. 
Ångrade direkt att jag bara köpte en av varje så det 
blir allt till ta sej en sväng dit igen för att se om 
det finns några kvar .
Om inte så hittar man alltid nåt annat nödvändigt
som man inte visste att man behövde där :-)


Ha nu en riktigt mysig Nationaldag .

Kram B



Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin