Halloj där !
Om ni som vi har mängder med plommon och inte vet vad ni ska göra med dem
kommer här " receptet " på
det där som kommer att bli höstens dessert no one ,
det som Darlingen fick serverat till våfflorna på
sin födelsedagsfrukost .
Ni bara måste testa det !
Igår hade jag det på våfflor tillsammans med en klick creme frache
pudrat med florsocker .
Tänkte framöver testa både till ost och
till vaniljglass, grädde och mandelkaka
och ytterligare några fler idéer.
Inkokta plommon i likör .
Alltså bara man tar av locket och känner doften förstår man
att det verkligen är number one.
Vi har som sagt haft galet med plommon i år ,
eller det har vi i o f nästan varje år .
Vi har tre olika sorter hemma som mognar efter varandra
plus två träd i stan med så det räcker och blir över om man säger som så .
Här har det ätits , ätits och ätits , det har getts bort och frysts in
och nu efter tips av grannen även kokats in .
Ska göra en sats marmelad med sen får det va bra
för i år .
Höstens dessert no one :
Koka upp 3 dl Bel Ami eller
annan apelsinlikör med 1 dl socker .
Skölj så mycket plommon att det knappt täcker likören
och lägg i dem med skalen på
och kärnorna kvar .
Låt koka på svag värme tills skalen börjar lossna .
Blanda i citronmeliss och låt svalna .
Fyll på väl rengjorda heta burkar .
För säkerhetsskull så plockade jag bort
citronmelissen och dekorerar med färsk sen
när jag serverar istället .
Förvara burkrna i kylen .
Lova nu att ni testar !
Kram B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar