tisdag 12 september 2017

En lååååång dag och en elvapoängare




hej hej !

Nu har Bittan landat i soffan efter en
låååång mysig sista lediga dag .

En dag som började i stan med lite
" nödvändig " shopping,
fortsatte på kyrkogården där det höstplanterades,
hem och fixa lite städning, lakansbyte , tvätt
och snabbt slänga i sig lunch för att sen följa med
Prinsessan och hämta Liten på förskolan
och dra på utflykt .
Avslutade dagen
 hos SmåPrinsarna när mannen hade slutat .

Ja ni hör ju ..... en riktigt mysig dag.
Både den " nödvändiga " shoppingen och
lite annat från dagen kommer senare i veckan .

Lovade ju kika in framåt kvällen med ett recept .....
så japp här är vi nu  :-)

Hej hej !

Trots den halvdana sommaren har vi massor med frukt ,
mest äpplen och plommon .

Hann faktiskt mellan allt annat idag
testa något spännande av plommon
som grannen tipsade om .
Det kommer det med ......
så fort vi har provsmakat .



Nu blir det istället äppelpaj .
Å inte vilken som helst utan enligt där jag hittade receptet.....
världens godaste .

Det finns ju en himla massa recept 
och jag brukar köra samma gamla vanliga smulpaj 
men testade istället detta knäckiga .
Å jo visst var det mumsmums ......
typ världens godaste så 
 nu har detta blivit en ny favorit .

 Lika bra att lägga upp det här både så ni får ta del av det
och så att jag hittar det 
nästa gång det ska bakas paj .
Då ska jag tillsätta hackade hasselnötter med 
vilket borde generera en elvapoängare ,
nu fick den " bara " en tia  :-)
Inget direkt annorlunda egentligen förutom
sirapen .....
den gjorde allt .

Testa vetja .





KNÄCKIG ÄPPELPAJ
Ingredienser
6 st äpplen
2 msk msk kanel
3 msk  strösocker
150 g Arla svenskt smör (rumstempererat)
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 mörk sirap

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda dem med kanel och socker.
Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver
till en smidig smet.
Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form.
Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten.
Ringla över sirapen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.


Mums mums.


Jodå solen har faktiskt tittat fram emellan regnskurarna idag 
men bilderna är från förra helgen .
Fikat idag var något helt annat .....
det kommer framöver det med .

Kram B


Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin