onsdag 13 juli 2016

Ett stående tillbehör och en sommardukning



Hej hej !

Vilken vecka !
Tanken var att den skulle bli lugnare än den förra ..........
men nääää.
Gissa om det ska bli skönt att få lite " lugn o ro " på
den årliga cabutflykten med H och K i helgen :-)

Måndagen men ännu mer gårdagen går 
visst till historien de med .
Ni som följer mej på Insta har ju fått en liten glimt .......
Att få Banken totalombyggd samtidigt 
med sommarkaos , regn , kollegan på semester 
och en verksamhet som ska flyta på precis
som vanligt är en " spännande " ekvation .... 
ehhhhh NOT !

Tur att vi har himla roligt och att jag har mina tre manliga hjältar där med :-)
Två som bygger och en som mitt i allt kaos dyker upp med fika och blommor 
när jag inte kunde lämna på mååååååånga timmar .
Igår röjdes det och alla möbler byttes ut .
Om vi har " några " pärmar , mappar , blanketter mm mm ?
Nää tusentals typ och allt ska hamna så att man hittar det !
Nackdelen med att jobba där är man inte kan lämna nån annan 
hantverkare där själv så det blev en minst sagt intensiv men så
rolig dag och framförallt 
det blir sååååååå himla bra , ergonomiskt och fräscht 


Lite bloggande på det så här tidigt , tidigt på morgonen .
Det är en lugnande och bra start på dagen och avkoppling det .
Både att skriva och läsa .




Lillelördag ...... ooooops redan !
Är ni sugna på nåt gott till kvällen förresten ?
Iså fall måste ni testa salladen med stort S.

Jag gjorde min variant på den där 
som sen ett tag tillbaka florerar överallt .
Den med b la halloumi , blomkål och jordgubbar ,
 ni har säkert redan sett och testat om ni som jag läser en hel del bloggar.
Såååååå god att den kommer att bli i ny sommarfavorit
eftersom den passar lika bra till både kött , fisk och kyckling .
Vi hade grillat kött till i helgen och smakerna gifte sig verkligen.


Baguett doppad i en mix av tryffelolja 
och olivoljeprovningsoljan från Rhodos 
åsså flingsalt är inte dumt det heller .
Mmmmmm .




Det där med att byta ut och ändra lite 
är mer regel än undantag här ,
japp så blev det denna gången med 
eftersom jag som vanligt svårt att följa recept .

Sommarsallad ala Skogssäter:

Fräs blomkål , solroskärnor och halloumi i citronolivolja .
Blanda cocktailtomater, babyspenat , rödlök och färsk sparris på ett stort fat
Strössla över det frästa och ringla lite citronolivolja över alltihop .

Jag skippade jordgubbarna då de som fanns kvar på Ica inte var speciellt roliga......
och våra egna lyser totalt med sin frånvaro i år . 
Trädgårdslandet djungeln är den delen av Skogssäter garden 
som inte fått speciellt mycket kärlek i år om man säger som så .
Rättare sagt ingen alls .


Dukningen ute i helgen blev sådär riktigt somrig 
och som vanligt en mix av nytt o gammalt, dyrt och billigt .
Fyndade en blommig duk från Hemtex så den fick bli inspirationen
till resten . 

Guldbestick från Cervera, 
hjärtform Eco , glas Ittala och Svenskt tenn , lila plastvinglas från Clas Olsson
Mateus Sand , ärvda linneservetter och gamlagamla underlägg .






Ha en bra dag , det ska jag ha .
Ooooooops vad klockan gick .......
Dax att sluta skriva och upp å hoppa, 
mot en ny dag i kaoset och förhoppningsvis 
äääääääntligen en ledig kväll  ,
utan varken telefonsupport eller annat :-)

Kram B




2 kommentarer:

  1. Så mycket gott och vilket vackert porslin! En fjäril på det också. Fint och inbjudande.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack , ja Mateus är en av storfavoriterna . Det mesta smakar bättre på det :-)
      Kram B

      Radera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin