Kakfat och skål Jellybean , bricka och underlägg Spode , muggar Design house , tallrikar Mateus små spets perfekt storlek men som tyvärr har utgått för många år sedan |
Nääääää himlen har inte ramlat ner över
Skogssäter , men nästan .
Har man sett ........Bittan har
B A K A T .
Ja ni både ser och läser rätt .
Att hon B A K A R händer inte varje dag precis ,
inte varje vecka eller ens varje månad numera .
Dels äter vi sällan kakor och dels har jag ju en egen privatkonditor
som står för den servicen till sin mamma .
Men ibland sker under och ett har nu som synes skett :-)))
Vit kladdchoklad kaka med lime och blåbär .
En sån där smidig 2-100 kaka som t o m Bittan kommer ihåg
receptet på i huvudet .
How to :
Smält 100 gr smör och blanda ner 100 gr vit choklad .
Tillsätt saften av en halv lime, 2 1/5 dl mjöl , 2 dl socker
2 ägg och 2 tsk vaniljsocker .
Grädda max 12 min i 200 gr .
Garnera med limeklyftor, blåbär och
ett gäng matchande blommor.
Servera med grädde och extra blåbär .
Passande nog så fick jag en blåbärsbuske av A i
för tidig födelsedagspresent ,
nästa gång det blir bakning på Skogssäter
får det allt garneras med mina egna .
Egna ägg och egna blåbär,
halleluja vad självförsörjande man kan va :-)))
Hon den där privatkonditorn med sötaste magen
gillade kakan men klagade på
övervispad grädde .
Ja vadå om man råkar prata samtidigt
kan det hända även den bästa ;-)
Funderar på om jag ska hänga med Darlingen till stan innan jobbet
då han ska
besiktiga släpkärran.
Granne med bilbesiktningen ligger ju denna
butik .
Googla och läsa på är ju en sak nu börjar det bli dax att
jämföra i verkligheten .
Over and out .
Kram B
4 kommentarer:
Kakan ser jättegod ut :)
Ha en bra dag!
Kram Jonna
Den blev god trots felvispad grädde :-)
Jättefina foto. Jag vill gärna köpa de blå tallriksunderläggen med blått engelskt gammalt . Kommer du möjligen ihåg eller kan ge mig tips på var jag kan köpa dem. Tacksam för svar. Kram och trevlig Valborg/Anki
Det är Spode finns massa fint i det märket B l a på Royal design kram Bittan
Skicka en kommentar