söndag 26 oktober 2014

Ett lyxig mathelg och att lyckas med att passera nästan alla årstiderna på en dag


Hej hej  !

Söndag och här har det verkligen varit en lyxig helg i matens tecken.
Hoppas ni också haft en finfin helg .

Vintertid har det ju blivit med,

V I N T E R T I D 
är inget positivt klingande ord ,
inte i mitt huvud i a f .
Huuuuu , det låter alltid lika trist .
Så varför inte vända på det och glädjas åt den där "extra timmen "
och att det i a f är ljust
 tidigare när man kliver upp,
istället för att gnälla över mörkret på kvällen .
Jo så får man nog försöka tänka , 
tänk tänk !
Nu känns det genast lite bättre :-)
När det är dax för vintertid  är det verkligen höst och mörkt på riktigt .
Då gäller det att hitta på positiva saker .....
dagens positiva får bli en massa tända ljus , 
en höstig dukning, mera julplanerande , reseletande till solen framöver ,
ett långkok på spisen och väntan på bästa middagsgästerna som snart anländer 
till Restaurang Skogssäter .


Å förresten vips är det ju snart
S O M M A R T I D igen .
Har bara halva november passerat med 
och det är dags att gå all in med julen gör det inget om det är mörkt .
Nästan tvärtom , bara mysigt istället .
Håller ni med eller gillar ni mörker och höst ?




Visst känns det som att det här med årstider håller på att spåra ur totalt ?
Vi har hittills " passerat " tre av fyra idag .


Ute är det grått höstväder och nästan lite ljummet ,
psykologiskt inbillar man sig att det är vinter i o m klockorna ställdes om i natt  
 och ovanpå det en stor påse alldeles nyplockade  sommarkantareller 
rensade och infrysta. 

Å där hade vi passerat alla årstider utom våren ,
tre årstider under en och samma dag i slutet av oktober :-)
Håll med om att det är liiiiiite upp och ner .
Kantareller har i a f Moi lite svårt att förknippa med snartnovember och vinter.

Fast å andra sidan är det ju inte precis vinter ,
den lär väl komma i mars ,
då när det är dags för sommartid .
Upp å ner var det ja .
Slut på årstidsfunderingarna dags att leva 
som jag alltid förespråkar .....
här och nu .
Här och nu är att stå i köket :-)


Lyxlyx är det att bara sådär få en jättepåse kantarellerna .
Prinsens svärmor hade varit ute en sväng och gav dem till
bättre behövande hennes dotters svärmor .

De fick bli inspiration till söndagens långkok ,
en mustig höstgryta ala Skogssäter .
Den har redan puttrat på spisen ett par timmar 
och ska få stå en stund till .
Recept kommer om den blir som planerat.


Denna helg har som sagt varit lyxlyx värre i matväg ,
fredagens bastuinvigning med tacos hos Prinsessan med Prins
 och igår kväll var vi hos våra bästa A och S på landet .
Där blev vi serverade en trerätters .
Först bubbel och plock framför brasan ,
sen en kantarellpaj till förrätt ,
lax till huvudrätt och en äppelpaj till dessert .
Som vanligt där .... såååå himla gott
och inte ett foto .

Önskar er en riktigt skön söndag .
Tack för titten,
ha de bäst till vi ses igen.

Kram B



Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin