lördag 29 mars 2014

Kvällens tips och att faktiskt ha nåt riktigt stort att fira





Gårdagens fredagsmys , passar precis lika bra som en lördagsförrätt .




Hej på er !


Lovade ju att visa er de obeprövade salta våfflorna 
och ge er recept om det blev bra .......
O C H det blev det :-)))
Potatisvåfflor med räk och romröra 
en glas vitt ala Morberg och lite skumpa på det .
Blev precis exakt lika smarrigt som jag trodde och 
att vi dessutom fick nåt 
R I K T I G T  R I K T I G  S O U P E R  D O U P E R  K U L  
att fira gjorde att det smakade ännu bättre !
Nåt sånt där ......yihaaaaaaaaroligt:-)))

Mer om det kommer nästa vecka !

How to :

Blanda  5 dl riven rå potatis och 2 tsk flingsalt i våffelsmeten .
Grädda våfflorna frasiga  i våffeljärn , 
det tar betydligt längre tid än vanliga .

Servera med räk- och romröra ,  garnera med dill och en citronskiva .
 Gör du det som förrätt räcker det med två hjärtan omlott på en tallrik ,
som kvällsrätt räkna med två våfflor per person.
Man blir proppmätt på en och en halv men den andra halvan
slinker ner bara för att.


Tänkte premiära nytt porslin men 
det blev Mateus som vanligt , 
liten grå och stor grön tallrik passade till skålarna med röror .
Vinglas Orrefors, skumpaglas från ett Champagnehus i Frankrike ,
vattenglas Svenskt Tenn , bestick Cervera , ärvda linneservetter och underlägg Åhlens .





Romröra :

creme fraiche
rödlök
stenbitsrom
salt
vitpeppar 

Räkröra :

creme fraiche
majonäs 
räkor
dill
salt 
vitlök




Ha det så bra så ses vi snart igen .

Kram B

7 kommentarer:

  1. Och vi har haft vegetarisk vecka som experiment på Sonens förslag och lunchen blev en slags final på det: rårakor med caviar & co. Fast jag fick ju skippa skumpan... :-( Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vego är ju inte helt fel , men då ska det vara M E D skumpa :-)))

      Radera
  2. Mums vad gott det ser ut .Ska testas .Tack för receptet .Ha en underbar dag vännen .Kramar Rita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det , en oväntad smakupplevelse helt klart :-)))

      Radera
  3. Mmmmm en favoritförrätt som jag gärna bjuder på o gärna lite bubbel till, både lite lyxigt o fantastiskt gott. Ha en mysig kväll. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det lär bli fler gånger här med . Riktigt gottigottgott :-)))

      Radera
  4. Låter väldigt gott . Kram

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin