söndag 16 februari 2014

En rapport från en svart smakupplevelse på glasverandan


Hej hej !

Ojojoj vad många som blev nyfikna på gårdagskvällens Vinålakritsprovning ,
som jag " råkade " visa förberedelserna av .
Eter en hel massa förfrågningar både här och där kommer nu rapporten.

Har länge varit sugen på att testa men har inte lyckats hitta någon 
provning i närheten .
Då var det bara att ta tag i saken och fixa till en egen hemma
tillsammans med Prinsessan och hennes Prins :-)))
 
 

Det blev en svart smakupplevelse på den vita glasveranda.
Mysigt att det är så varmt ute att vi kunnat sitta där flera gånger i vinter .
Golvvärmen , att öppna dit ut ett par timmar innan
plus lite extra värmetillskott av en fläkt räcker gott när det 
inte är minusgrader .



 Vinålakritsprovning , det är något vi absolut kommer att testa igen.

How to :

Jag  hade köpt hem flera olika sorters söt lakrits ,
mjuka puckar , stänger och ett par andra sorter .

 Med tips från Systemet och den mest
välsorterade godisbutiken i La stada plus lite eget googlande körde vi igång .
Att det kunde smaka så totalt olika beroende på vilken sorts  
rött man drack till kunde man inte tro .
Vi testade fyra sorters olika sötlakrits , en chokladlakrits tillsammans med två
Franska kraftiga röda Cabernet Sauvignon .



En minst sagt annorlunda spännande smakupplevelse,
konstigt vad kombinationen kan förändra smakerna
och vilka diskussioner det blev när alla tyckte olika :-)))
Något att rekommendera att testa på oavsett
om man är en lakritsälskare eller inte.





Franskt till lakrits och Italienskt till maten .

Till en Skogssätersvariant på Caesarsallad  
passade det såklart bäst med en Chianti classico  .
Pasta , vitlök , parmesan , kycklingspett , homemade caesardressing , parmesankrutonger 
och lite andra tillbehör smakade gottigottgott efter lakritsen .
Den ska ni få recept på en annan dag.






Nu blir det till att ta tag i en oplanerad söndag 
som startade med frukost på sängen .
Sämre kan man väl ha det :-)))
Ha en riktigt bra dag ni med .

Kram Bittan

5 kommentarer:

  1. Åh, det låter spännande. Det måste jag testa! Vi hade också provning igår. Fast av öl ;) Vi samlar på oss olika sorter, grannen kommer in till oss och vi sitter och analyserar som värsta proffsen ;) Vi tycker olika och smakerna ändras beroende på hur kalla eller varma ölen är.Ska iväg på ölmässa i April vilket jag ser fram emot.
    Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det , det kan verkligen rekommenderas :-))) Kul med ölmässa .

      Radera
  2. Slurp, det vattnas i munnen!
    Härligt att kunna sitta inneute/uteinne nu!
    Ha det så gott! ♥

    SvaraRadera
  3. Ja det var som sagt en annorlunda smakupplevelse , gott fast jag inte är nåt större lakritsfan egentligen.

    SvaraRadera
  4. Låter supermysigt .Du är en mästarinna att fixa och greja .Ha en skön söndag Kramar Rita

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin