torsdag 5 december 2013

Julgodis och att lämna över överöverkursen



Att tillverka årets julgodis på Skogssäter var ju upplevelsen
i förrgår och det blev såklart de fyra favoritsorterna ...….

mozartkulor ,
 tomteskumsfudge ,
 bountybollar och
 snickersbitar .

              

           
Prinsessan fixade mätandet ,blandandet ,rörandet och bakandet,
 under tiden underhöll jag henne och gjorde
  två av de allra viktigaste uppgifterna ,
att rulla mozartkulorna i choklad och att hitta nåt
nytt recept för i år .
 Det nya blev ett nytt men ändå ett gammalt säkert kort :

 B O U N T Y B O L L A R  :
            
                                                                                   50 g smör
                                                                                   1/2 dl sirap
                                                                                1/2 dl florsocker
                                                                                  2 dl vispgrädde
                                                                                     1 krm salt
                                                                              1 påse kokosflingor (200 g)

                                                                                   Garnering:

                                                                          200 g ljus blockchoklad
                                                          Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter,
                                                                   tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen.
                                               Låt smeten svalna något och rulla sedan bollar och lägg på en skärbräda.
                                                                                Ställ i frysen ca 30 min.
                                                     Rulla i smältchoklad och strö över lite kokos som garnering.


Har för länge sen skippat knäck , kolor , ischoklad
och sånt där åketråk som ändå ingen äter här.
Om det finns något kvar av dessa sorter till jul återstår att se ,
skulle väl inte tro det :-)))



En fylld burk försvann redan på kvällen när mamman och
han den där internationelle ekonomen tillika Prinsen
 gjorde klart avstämningar och bokföringen inför årsskiftet.
Jag sköter ju det resten av året men när det kommer till överöverkurs i Excel
 och framför allt när det kommer till årsavslut är det rätt bra att ha en eget proffs  :-))) 
Att preliminärt räkna ut resultatet i förväg och
 typ sånt där med att skapa bla bla bla  ,referenser ,avancerade pivosar, 
länkningar mellan femtioelva sidor eller celler hit och dit lämnar jag över .
Jag talar om hur jag vill ha det och han fixar är en bra arbetsfördelning .
Skönt att ha allt  klart ifall det blir operation före jul.


Det var upplevelsen den tredje ,
den fjärde alltså igår hade jag storbesök av min bästa L
 som kom körandes ända från Göteborg 
för att förgylla min dag :-)))
Hon fick vara andre provsmakare på julgodisarna 
och igår kväll var det dags för en gammal tradition ,
nämligen att kolla på film .
Å inte vilken julfilm som helst,
utan såklart den här : 

  
Vad upplevelsen blir idag har jag ingen aning om .......än .


Kram Bittan


2 kommentarer:

  1. Härligt med en egen konditor!!
    Ser verkligen gott ut! Ja du, idag skulle man verkligen behöva en riktig upplevelse..med tanke på vädret!! Storm och regn!! Underbart iof sig och vara inne och mysa!
    Ha det gott!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Vad mycket gott du visar idag! Härligt med egen konditor .Ha det bäst Kramar Rita

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin