onsdag 18 december 2013

Håll i er ....... upplevelsen som inte sker varje dag

 
Håll i er nu ........
Bittan har bakat !!!
Efter att ha öppnat upplevelsekalendern
fanns det liksom ingen bra ursäkt att inte ställa till med stora julbaket längre .
Årets julbak var upplevelsen häromdagen ,
bara att lyda och sätta igång :-)))
Men det fick räcka med en sort , något riktigt juligt att bjuda på.
Pepparkaksbrownies
 
 
Ni som känner mig vet att sen Prinsessan
blev klar med sin konditorutbildning
eller egentligen sen långt innan dess strax efter hon började att baka själv,
sen dess bakar Bittan I N T E speciellt ofta .
 
Numera beställer jag det jag vill ha i bakväg av henne istället ,
det är mycket smidigare, godare och blir much more
avancerat än vad jag nånsin skulle kunna åstadkomma. 
 
Möjligen att jag kan slänga ihop ett gäng pepparkakssticks till advent ,
en efterrätt eller något gottigott om vi ska ha gäster eller nån tittar förbi.
Men bara att baka sådär för bakandets skull eller för att
fylla frysen som man gjorde " förr " , näääääää .
Dessutom fikar vi A L D R I G själva så det finns liksom ingen anledning  
sörpla litervis med kaffe däremot är en nödvändighet :-))) 
Bakar ni mycket så där bara för att och " utan anledning " ?
 
 
 
Skogssäters Pepparkaksbrownisarna blev fullt godkända
både av Lillprinsen och alla andra som redan har hunnit smaka på dem .
De precis som julgodiset lär väl de här vara slut till jul :-)))
 
 
Skogssäters pepparkaksbrownies
 
100 g mörk choklad med havssalt
100 g vit choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
200-300 g pepparkaksdeg
 

 1. Smält smör och choklad i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj och vetemjöl.
6. Bred ut i smeten i en form klädd med bakplåtspapper
7. Hacka pepparkaksdegen och fördela ovanpå smeten.
8. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min i 160 gr. Låt svalna och skär i fyrkanter.
 
Servera med en klick lingongrädde ,
garnera med en marsipantomte och pudra över florsocker.
 
Ha det så bra tills vi ses igen .
 
Kram Bittan
 


3 kommentarer:

  1. Inte dumt att ha en konditor i familjen....Själv älskar jag att baka o gör det ofta till killarnas glädje. Nya recept uppskattas alltid, tack vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Åhh, verkar ju hur goda som helst!
    Bakar, ja du det gjorde jag förr till jularna..mandelmusslor, bruna bröd, kanelkakor...osv säkert 7 olika sorter!
    Men idag, bakar jag lussekatter och ev någon mera kaka till jul!
    Ha nu en fortsatt mysig kväll!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Men guuu så gott det verkar! Den kommer bakas omgående! Och jag bugar och bockar eftersom du bakat när jag hälsade på! :-)

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin