söndag 24 november 2013

Tusen tack och nu börjar det :-)))

 
En månad kvar till julafton ,
nu har vi bara trettio dagar kvar att njuta av alla dofter, pynt ,
ljus och mys som denna tiden bjuder på.
Trettio dagar som ska innehålla no stress , däremot en himla massa upplevelser .
I år måste jag visst kolla på julkalendern ,
hörde att Barna Hedenhös ska uppfinna julen och då kan den ju inte bli annat än bra.
Både Sunes jul och Tomten är far till alla barnen
ska plöjas igenom för sjuhundrafemtiotolfte gången ,
det brukar vara upplevelsen i nån av de första decemberdagarna
å traditioner ska man hålla på :-)))
 
 
 
Dagens upplevelse däremot blev inte bara en utan flera  ,
  besök av LillPrinsen med mamma och pappa ,
beställt en present till mig själv som räcker hela nästa år,
ännu fler stjärnor inne  
och att utebelysningarna är på plats efter några timmars slit i kylan.
Inte för att det var jag som slet precis ,
en kylig och solig dag gick snabbt över i en blåsig , svinkall och ruggig så
 jag föredrog att spana in dem inifrån.
 Bäst att värma lite Skogssäters glögg till han som pysslat med uppsättandet   . 
 
 
 
 
Receptet både på den och de marinerade fikonen
finns med vårt julreportage i  Expressens bilaga  Äntligen jul.
Tusen tack för alla fina ord om reportaget  förresten,
både här, på FB och Instagram :-)))
 
 
Skogssäters glögg
 
4 bitar hel kanel
ca 15 st kryddnejlikor
1 liten bit hel ingefära eller 1 tsk malen
1 dl russin
1 lime
3 dl Absolut Vanilj
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 flaska vitt vin
 
Blanda kryddor, russin, lime i skivor med vodkan och låt stå att
dra över natten
Tillsätt vin och sockret ,låt sjuda men inte koka.
Sila av och häll upp på flaskor .
 
I år upptäckte jag att Absolut vaniljvodkan var slut ,
skippade limen och tog Smirnoff apple istället .
Eftersom vi redan är inne på omgång två kan jag garantera att den blev minst lika bra .
 
 
 
 
 
Marinerade fikon
 
1/2 dl hallonbalsamicovinäger
1/2 dl råsocker
250 gr torkade fikon
 
Koka upp vinäger och råsocker ,
lägg i de hackade fikonen och låt koka ihop.
Låt svalna och njut på en pepparkaka tillsammans med mögelost .
Även här kunde jag i år inte låta bli att fuska,
 rörde i en näve pinjenötter .
 
 
 
Ha en fortsatt mysig helg ........
snart kommer söndagens sista upplevelse
avslutningen på Bron .
Ni tittar väl på bästa serien ever ?
 
Kram Bittan


3 kommentarer:

  1. Ja nu skall jag ladda upp med en stor skål popcorn och sen blir det Bron för hela slanten...:)håller med - bästa serien!!

    SvaraRadera
  2. Klart vi kollar på Bron, kommer verkligen att sakna dessa söndagskvällar!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Vad skoj att få läsa om dej i Expressen .Himla härligt reportage,Önskar dej en fin adventsvecka underbara du .Kramar Rita

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin