måndag 11 november 2013

Ett avslut och en ny start



Ytterligare en helg till ända .....
Fars dag med alla Prinsar, Prinsessor och Lillprins,
en lördagskväll med vänner och första hyacintshoppingen .
Sämre helger har väl passerat :-)))
Idag skiner solen från en klarblå himmel ,
Darlingen jobbar kväll så vi har förmiddagen tillsammans .

Ett härligt avslut på förra veckan och en bra start på den nya .
Lite skumt är det , sen mitten av förra veckan har jag varit riktigt risig varannan dag .
Mer eller mindre totaldäckad i soffan 
med el och tabletter och ändå värk from hell . 
Igår var det en bättre dag som tur var .


Hej på er förresten  !

Hoppas ni hade också hade en lika fin helg som vi 
och att papporna firades ordentligt .
Det blev vår pappa och Farfar igår .
Lördagskvällen gick också i festligheternas tecken ,
den tillbringade vi hos bästa M och G tillsammans med
A och H å S och L .
Jag körde eftersom det var en sån där sämre varannan dag 
och både axeln och hela Bittan mådde inget vidare .
  Moi kände att vi borde åka hem i skaplig tid eftersom 
man blir rätt trött av en massa piller  ,
Ja tjena ...............gissa hur bra det gick ?!
T I D I G T !!!
Halv två svängde Bittans taxin in på Skogssäter , 
det blir lätt så när man har trevligt :-))).
Vi började med glögg och diverse tilltugg i deras vinkällare
för att sen flytta upp ovan jord där vi blev bjudna på en som vanligt utsökt trerätters.
Mobilpicsen blev mörkare än mörkast så tyvärr inga foton från kvällen  !   



Igår var det ju Farsdag , numera ytterligare en självutnämnd firardag .... 
Farfarsdag .
LillPrinsen kom  extra finklädd dagen till ära 
i röda chinos , halsduk  och tischa med både hängslen , slips och fickur .




Dubbelmarinerad oxfilé var beställd .
Världens lättaste smidigaste och A L L T I D lika uppskattad festrätt,
 en gammal favvis som inte går att misslyckas med .
Har lagt upp receptet ett antal gånger men här kommer det igen :




How to.

Blanda ihop olivolja , hoisinssås, sweetchilisås ,svartpeppar , flingsalt ,
minst två pressade solovitlökar , soya ,
och en söt vinäger typ strawberry eller liknande.

Lägg i den hela ansade filen och låt marinera över natten.

   Tillaga köttet i 175 gr ugn i ca 40 min beroende på storlek ,
tills den har en innertemp av 65 gr.

 Svep in den i folie och låt kallna .

Fyll på marinaden med hackad persilja , mer vitlök 
och en burk väl avrunnen kapris.

Skär filen i skivor och lägg tillbaka den i marinaden .

Serveras med ost och persiljegratinerade potatishalvor ,
en god sallad , persillade och chilisås, Lomanders bea
grönsaksmedaljonger och baguette.




En tradition som lever är  Farsdagsdukningen numera även Farfarsdags, 
den blev som alla andra Farsdagar genom åren
med Blå blomsterporslin från Kunglig dansk
och den obligatoriska svenska flaggan 
" ära vare Gud i höjden den har Prinsessan gjort i slöjden ".


Även en liten kille är nu så stor att han äter oxfile på finporslin  :-)))


Ha en fin start på veckan å missa inte att kika
in i kväll om ni vill ha mer reseinspo ........
måndagens tema hade jag helt otippat tänkt 
skulle bli J U L .

Kram Bittan

1 kommentar:

  1. Haha ja du är för härlig ,Du skriver så jag skrattar när man läser dina härliga inlägg .Ja tidengår ju fort när man har skoj inte lätt att köra taxi då !!!Fniss .Underbara bilder ,snygg dukning och härliga tips om mat .Ha en skönstart på nya veckan underbara du .Kramar Rita

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin