lördag 14 september 2013

Tips för en helgkväll och nån som fick vatten på sin kvarn


 
 
Hej hej !
 
Hoppas allt är bra .
Har höstfeelingen infunnit sig än ?
Här serverades gårdagens fördrink ute på altanen i den ljumma kvällen ,
snart i mitten av september , alltså är svaret för min del.....  näääääää :-)))
Fördrinken ja , den var ett kapitel för sig ,
äntligen blev det den där Bellinin ala Ernst ,
 den jag tjatat om i flera veckor,
 som skulle vara sååååå god  .
Skulle vara !!!
 
 
Persikopure och skumpa kan väl bara bli lyckat....
trodde jag .
Förväntningarna  som var skyhöga dalade direkt vid första klunken ,
den smakade typ ingenting.
Alltså verkligen ingenting  , nada , nothing.
 
 
Tur att jag hade gjort krustader med brie och passionscurd .
Men skam den som ger sig ,
Ernst kan ju inte ha så katastrofalt fel och göra något så smaklöst .....
eller ?????
Måste ge den en chans till med socker i puren och en sötare champagne
 innan jag totaldissar.
Återigen fick Darlingen vatten på sin kvarn ......
 Den där larvige barfota omanlige Ernst kan väl aldrig
göra nåt bra förutom den där snapsen vi hade på julafton
En av de tre som Prinsessans svärfar hade gjort var just ett recept från Ernst .
Det berättade han när alla var rörande överens
 om att just den var bäst av dem tre  :-)))
 
 
 
Drinken serverades som sagt ute men när det var dags att käka blev det kallare  
så maten intogs som planerat inne.
Dagen till ära kom det högklackade kakfatet fram ,
 perfekt att få upp maten lite högre på.
Dukningen blev grå spetsmateustallrikar, linneservetter från
Greengate , Stockholmsunderlägg Svenskt Tenn ,
glas och bestick Servera och rostfri plåt på
bordet made by Darlingen .
En sån där plåt är inte så dumt , både att ställa varmt på och som dekoration.
För säkerhetsskull gjorde han en svart och en vit också
eftersom jag inte kunde bestämma mig.
 
 
Maten blev som tur var lite bättre än drinken.
Lovade ju fredagsmattips men något blogginlägg hanns inte med
innan gästerna kom.
Det får bli lördagsmattips istället ,
fredagens mat funkar precis lika bra en lördagskväll,
eller när som.
 
 
 
Här serverades det Tapas ala Skogssäter ,
just tapas kan man ju variera i det oändliga
och bara det är serverat i portionsformar vid bordet kan ju vad som helst
i plockmatsväg kallas för tapas .
Jag bjöd på grillad potatis med aioli ,baconinlindade dadlar,
 mozarella med basilika lufttorkad skinka och pestobalsamico ,
vin och vitlökskokta musslor, marinerade räkor,
och vitlöksbröd .
 
 
 
How to fixa Tapas ala skogssäter :
 
♥Räkorna är egentligen ett gammalt recept på en varm räkpasta ,
men jag brukar även köra dem kalla  .
Blanda ihop citronolivolja , flingsalt , hackad färsk basilika ,
en solovitlök och chiliflakes .
Häll marinaden över räkorna och låt stå att dra till sig ett par timmar.
 
♥Musslorna kokade jag i vitlök , vin och persilja tills de öppnade sig .
Tog upp dem och kokade ihop en sås av spadet och cremefraiche 
innan de åkte tillbaka igen.
 
♥Färdigköpt vitlöksbröd bara att värma.
 
♥Linda en halv skiva bacon runt färska dadlar .
In i ugnen 12 min i 200 gr.
 
♥ Skär mozarella i skivor , rulla in i lufttorkad skinka,
fäst ihop med en tandpetare och garnera med färsk basilika .
Ringla över pestobalsamico
 
♥Grilla valfri potatis , jag hade crisscuts igår,
servera med aioli.
 
Ett glas rött och lördagskvällsmiddagen är i hamn :-)))
själva ska vi på kräftskiva så no tapas för oss .
 
 
Kram Bittan







6 kommentarer:

  1. Åh vilken underbar dukning du har gjort .Bara så snyggt ! Härlig meny och underbara bilder! Ja du är ett riktigt ess att få till allting vackert ! Önskar dej en underbar och härlig lördag fina vännen .Hoppas att det blir en härlig kräftskiva .Ha det bäst .Kram Rita

    SvaraRadera
  2. Vad för en plåt pratar du om ? Svart o vit (lite trög)
    Tokgillade kakfatet så snyggt :D
    ha ha min karl gillar inte heller barfota ernst hi hi
    Alltid lika fint dukat tokgillar ju matteus alltid snyggt till allt. älsar förresten krustader med brie :) lite lika e vi allt :D Ha en jätte härlig lördag fina du kram

    SvaraRadera
  3. Mitt på bordet ligger en rostfri smal plåt Ullie,
    har ensvart och en vit också . Att byta med så det passar dukningen :-)))
    Kram Bittan

    SvaraRadera
  4. Förlåt ja igen .. glömde fråga.. potatisen . är det bara skivor som grillars normalt?

    åhh förlåt jag är blind.. klart att jag ser den :) :/

    SvaraRadera
  5. Nu har du tur: att bilderna kom upp efter kalaset - annars hade jag varit där som ett skott förstår du! :-)

    SvaraRadera
  6. Hej igen Ullie !
    Brukar variera tunna skivor oskalad utan olja ,klyftor med olja eller som igår crisscuts från frysdisken på Ica .
    Kram B

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin