torsdag 27 juni 2013

En uppföljare på gårdagens rosesangria


Hej hej !


Här blir det tiiiiiidigt morgoninlägg innan dagen startar . 
Hoppas ni mår fint .
Igår fick ni ju drinktips på rosesangria  ,
då bör det väl bli ett middagstips att ta till efter välkomstdrinken med .

Ni ska få en snabblagat fredagsmiddag såhär på torsdagsmorgonen
 och en dukning som uppföljning på det.
En middag ala Bittan en sån där som nästan lagar sig själv
om man bara ser till att ha "nån" som grillar.

Gårdagens Rosésangria till fördrink smuttar ni på under tiden
 köttet blir klart på grillen och klyftpotatisen i ugnen.
Eftersom det med all största sannolikhet regnar dukar jag inne i matsalen
som omväxling till glasverandan där vi annars alltid sitter .




Bagen med rosevinet Rene Barbier är bara för syns skull,
enbart för att den passade bra till dukningen .
Jag gillar rosevin men efter fördrinken passar det istället bättre med ett glas rött,
här en fransos .
Vi har prenumererat  på vinlådor  från Vinoteket
i flera år och har än inte lyckats få något nerköp.
12 flaskor , alltid 2 av varje sort blandade röda med recept som passar till.
Såna där som man vill slicka ur sista droppen ur glaset viner :-)))
Ytterligare ett tips som jag verkligen kan rekommendera ,
och vill man inte binda sig för en prenumeration går det lika bra att
beställa en låda , det finns massor att välja på.
Kolla HÄR.





En enkel sommarfredagsmiddag när man kommer hem 
efter en arbetsvecka och
det är låååååångt till semestern.....

grillat, klyftpotatis, fetadip,olika kalla såser och ett
miniplankfat med jordgubbar, ananas,
vindruvor , passionsfrukt och melon. 
En baguette och några ostar
allt bara att plocka fram när grillningen är klar och rosesangrian är slut.

Snabbt , gott och lätt men ändå lite sådär lagom festlig feeling .




Jag gillar ju som bekant att duka "fint " även om vi bara
ska käka en enkel middag själva.
Maten smakar så mycket bättre då :-)))
Här blev det rosa och grå Mateus tre storlekar av spetstallrikar, fjärilsskål,
stort fjärilsfat, , gerberaformar, prickiga underlägg Ullared,
 Greengatemugg och linneservetter,
grillbestick från Claes Olsson , vattenkaraff Eva Solo och gamla vinglas från Cervera.

Nu mot dagens bravader .
Må så gott , tack för titten och ha det så
bra tills vi ses igen.


Kram Bittan

5 kommentarer:

  1. Åh vilken härlig dukning ! Underbart mattips också.Ja du är ju bara så himla duktig .Ha en skön torsdag .Kram Rita ♥.

    SvaraRadera
  2. Så vackert dukat. Men de där rörorna såg smaskiga ut. Är det du som "rört till dom"?
    Hoppas du har en fin dag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  3. Lyx i vardagen är aldrig fel....=)
    Tack för alla smarriga tips...!!!

    Ha det bäst !

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  4. Verkligen fin dukning!

    Allt ser jättegott ut! Rosesangria måste jag testa!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Du är en hejare på att duka upp och få till det ifnt! Jag gillar i och för sig att försöka göra det lite extra festligt, men sååå mycket extra som du gör...njaaa, det vet jag inte om jag klarar av...fast nog ser det läckert ut alltid. Bittan, du verkar onekligen ha förstått det där med att ta tillvara på det goda i livet och framförallt här och nu. Önskar dig en underbar helg.
    Stor kram fårn mig.

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin