tisdag 24 januari 2012

Stängt tills vidare


Sorry men nu är  
Restaurang Skogssäter stängd
ett par veckor  
pga renovering av matsalen.

Sista bokningen var i lördags
när vi hade myslördagskväll med
 Prinsar , Prinsessor och Lillprins.

Renovering eller vardagsrumsmakeover
som kaoset här hemma också kallas går framåt.
Igår kom Darlingen hem med en mackapär som lyfter
upp gipsen i taket.
Det tog en bra stund innan han kunde börja.
Först skulle det räknas ut var
spottarna skulle sitta, mellan reglarna, med 
jämna mellanrum inte för långt ifrån eller för nära varann,
i ett icke fyrkantigt rum med en kakelugn i vägen !
Det blev bra till slut och han kunde 
börja så nu hänger det sladdar till åtta 
spottar i de gipsskivor han hann att få upp.
Alltid en början. 
Mitt i taket kommer det att sitta en takrosett
runt  den en stuckaturram med inåtsvängda hörn, i hörnen
 en ängel samt bred stuckatur som taklist.

Än är det inte mycket att visa,
det ser ut precis som det
är ..... en byggarbetsplats, 
men snart,snart  ska ni få se.
I promise.



I lördags
 stod en NY-GAMMAL
klassiker i form av
 oxfile, pototisgratäng, grönsaksmedaljonger,
rödvinssås , sallad och kall chilivitlökssås på menyn.
Här ska ni få de utlovade recepten
om ni vill testa. 


Den NYA var prosciuttoinlindad file ,
den GAMLA  kall dubbelmarinerad.


Gammal är äldst var vi överens om.......
den dubbelmarinerade är en
klar favorit här ,
speciellt eftersom den nästan lagar sig själv.
Prosciuttoinlindade
krävde lite mer tid.


Varsågod....

NY :

Fräs kantareller tillsammans med
en solovitlök, färsk basilika och valfria örter,
jag tog lite timjan, franska örter och persilja,
 pressa över saften av en halv citron
( tag lite mindre om du inte vill ha det för syrligt)
och lägg i en matsked smör.
Rör ihop tills smöret smält.
Lägg en tjock skiva saltad och
svartpepprad oxfile på två skivor prosciutto,
 och avsluta med svampfräset.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen i 200 gr
i 30-60 min beroende på hur välstekt du vill ha den.
Blodig ,genomstekt, välstekt eller kremerad enligt receptet :-)

Tillsätt två glas rött vin efter halva tiden.
Häll av köttsaft och vin i en gryta ,
rör i ett par msk
cremefraiche,krydda vid behov , red av såsen.
och låt koka upp.


  
Receptet på gammal har ni fått här tidigare ,
 men eftersom ni är så goa och för att
  den är en 
tjugofem år ständigt
återkommande klassiker
på restaurang Skogssäter
 får ni det igen som bonus .


GAMMAL :

Rör ihop en marinad av en
 god olivolja, soya,hoisinsås,
vitlök, salt och peppar.
Marinera en hel putsad oxfile i minst tre timmar.
Stek den tills innetemperaturen är 65 gr i 175 gr ugn.
Brukar ta ca 40 min..
Vira in filen i folie och låt kallna.
Tillsätt hackad färsk eller torkad persilja samt
en halv burk kapris i marinaden.
Skär den kalla filen i skivor och lägg den i
marinad två i 
minst 3 timmar till.



Med en extra värmefläkt,massa tända ljus
och full spruta på golvvärmen klarade
enkelglasen på glasverandan minus fem.
Som vanligt här hemma så blev det varmt.
Trångt ...ja lite grann,men det funkade att klämma ihop
oss, hade man satt sig fick man sitta kvar :-)

Ha en fin dag  så ses vi snart igen !

Kram Bittan

6 kommentarer:

  1. Halloj!
    Ser hur gott ut som helst.
    Spännande att se slutresultatet när det är klart, och en ängel och allt :O)
    Här har vi sjukstuga idag, jag & Emanuel har dragit på oss en dunderförkylning!! Tur man kan hälsa på i bloggolandia utan att smitta hihi.
    Ha det gött kraaaaaam Arja

    SvaraRadera
  2. Åååå vad god mat du visar .Ser supergott ut.Vad spännande att få se resultat när det är klart.Ha nu en skön tisdag goa Bittan.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Hej !

    Ser ju hur gått ut som helst,
    du är så duktig på att hitta på goda saker :)
    Ser såååå fram emot att få fika med dig imorgon
    ojojoj vad vi skall prata ;)
    Vilken tid skall vi säga skall iväg vid 12 tiden min tid men innan det kan jag :)

    Ta hand om dig nu så syns vi snart
    KRAAAAAAAM

    SvaraRadera
  4. Som du vet är jag otroligt imponerad över allt du företar dig och jag förstår att allt detta blir ett helt bibliotek fullt av böcker gällande dokumentation! I går kväll sände jag iväg min andra tjockis till bok till staterna eller vem vet vart den for... Men tro mig, det är det värt! De efterkommande uppskattar det stort!
    Pyssla på med boken/böckerna och då är det bra att restaurangen den fina är stängd under tiden! ♥

    SvaraRadera
  5. Det där receptet måste jag testa nån gång. Det sista alltså! Men vad är det du har i de små bunkarna? Är det sås eller?
    Verkar som om arbetet går framåt. Ska bli så kul att se resultatet sen.
    Ha en fortsatt fin kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  6. Mums det riktigt vattnas i munnen...=)
    Det blir spännande att följa eran renovering !!!

    Ha det bra...<3

    Kram Ninni

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin