måndag 23 augusti 2010

Specialiteter typiskt....




..... Gotland x 3

No 1  : Lamm

 ( har lärt mig att det inte finns får på ön bara lamm )
och väderkvarnar.
Hade gärna köpt ett lammskinn eller två :-)


No 2 : Historiska smycken,

det däremot shoppade jag.
Gotlandsrosen både som ring och hänge.
 De passar bra ihop med Pandora armbanden  
och silverarmbandet från Indien 
som jag aldrig tar av mig .




No 3 :

Mat !!!!
Salmbärssylt och gotlandsost.

Flera Gotländska ostar inhandlades bla kittost ,
 blåmögel och en gotländsk brie
och även inbakad  parmesansalami.
Det blev perfekt till lördagens förrätt.




En enkel "avancerad" 3 rätters
 med minimal arbetsinsats
i köket hade vi i lördags.

Det mesta sköter sig självt och är
lätt att förbereda .

Me like :-)

Eftersom jag var i trädgården  och agerade arbetsledare 
stort sett hala dagen och Darlingen INTE
lagar mat så passade det perfekt med denna meny:

Dubbelmarinerad oxfile som är
en klassiker här hemma som är omöjlig att
misslyckas med.
Till det grillad potatis och rotfrukter i
ugn med ringlad olja, ramslökssalt och honung över.

En kall vitlökssås med dipp från Krusmyntagården ,
en varm kantarellsås
och en sallad på
mache, coctailtomater, purjo och squash.

Till efterrätt världens enklaste
 vita kladdchokladtårta med
vaniljvisp blandat med hallonsylt.

Rött vin från Australien wineclub .

Smidigt och ändå känns hela menyn
lite smålyxig.


Kram Bittan





8 kommentarer:

  1. Hejsan! Så mysigt med Menyn på griffeltavlan. Måste vara härligt för Darlingen efter en dag utomhus och få sätta sig och njuta av den middagen/efterrätten. Har du lämnat in bilen nu för att byta stötdämpare? Ja, jag tänker på att stenarna vägde väl än del hahahaaa.
    Ha det gott :O)

    SvaraRadera
  2. Vad snygga smycken du köpt på Gotland.Vad häftigt med griffeltavla med meny för Darlingen.Hur gör man halloncrisp.Lät hur gott som helst.Ha det gott rara du Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Det är dax attgå och dra något gammalt över sig...hihi.Halloncrisp??????Tokigt det kan bli jag menade hur gör du din kladdkaka ?Kan man be om receptet?Ha det gott rara du Kram Rita♥

    SvaraRadera
  4. Du är en livsnjutare du :)
    det gillar jag!!
    Vilka vackra smycken!!!
    vill också ha!

    kram på dig vännen!

    SvaraRadera
  5. Du milde vad med inlägg du gjort sen jag hälsade på!!! Verkar som ni har en bra tid på Gotland. Hoppas ni har bättre väder också än vad vi har att bjuda på idag. Blåser halv storm och rätt vad det är kommer det en regn/hagelskur!!
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  6. VAR ÄR RECEPTEN?? Du är söt du....inte behöver du kommentera alla inlägg, inte det jag menar. Men en del vet ALLT om mej och min blogg men skriver sällan ett ord:(
    Lite scary.

    Salmbärssylt finns i min kyl, men de där ostarna kan du få mumsa i dej själv.

    Arbetsledare?? vad har du för projekt på gång nu?? Det är väl fint som det är hos dej kom hit och gör en insats istället, blink.

    Kramis Cathrin

    SvaraRadera
  7. Så härligt vilken upplevelse med mat, kultur och shopping.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. åååå vilken underbar mat, gaaaa jag vill haa nuuu. Allt på förrättstallriken tilltalar mig och det gör dina fina fina smycken oxå. Kram på dig/INgela.

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin