Hej hej!
Hoppas allt är bra.
Första advent och december närmar sig med stormsteg
och vi ser fram emot de kommande tjugosex dagarna som väntar
på att fyllas med juliga minnen.
Första minnet om än kanske inte så juligt blir dubbelkalaset i morgon
för två av de allra viktigaste personerna.
En kille och en tjej som fyller år med några dagars mellanrum,
vår störste Prins och vår minsta Prinsessa.
Det vill man ju för allt i världen inte missa vilket jag faktiskt nästan höll på att göra.
Vi har av olika anledningar ändrat helgrullningen på jobbet till denna omgång vilket innebar att
jag blev med jobbhelg nu istället för förra,
men tack vare en snäll kollega som bemannar min lördag
får jag vara med imorgon ändå.
Juliga minnen kan man få till på olika sätt ……
efter allt som hänt under hösten och då framförallt de där jobbiga
och oroliga veckorna i början av november
har vi valt bort mer än vanligt i år.
Eller valt bort är helt fel ordval ……mer valt annat skulle man kunna säga.
Att leva här och nu, få till extra ledig tid tillsammans och familjen är ju alltid prio ett
men nu har det fått en annan innebörd med.
Mitt i allt har vi faktiskt lyckas beställa två spontana julklappar till oss,
en materiell på fyra hjul och en upplevelse.
Det är exakt sånt som ingår i leva här och nu,välja annat och skapa minnen.
Annat kan också vara att lägga alldeles för mycket tid i köket på
ett helt gäng asfula Rudolf och en otippad ny favoritdrink.
Tja varför inte.
Båda är sparade från instagramflödet som fullkomligt svämmar över av juliga tips.
En otippad favoritdrink:
sex cl Drufvenkroks marsipanglögg
sex cl gin med smak av rabarber och ingefära
en äggvita
en skvätt citronjuice
is
tonic
skaka ihop allt i en shaker
Doppa glaskanten först i mörk sirap och sen i kanel/socker.
Häll upp och dekorera med pepparkakskross
Rudolf:
phipaldephia
granatäppelkärnor
smakrik riven ost
finhackad rödklök
gräslök
dill
finhackad inlagd paprika
valfria kryddor
Blanda ihop och ställ smeten kallt minst en halvtimme
Gör bollar, rulla dem i finhackade valnötter
(inte så grovhackat som jag gjorde)
och ställ sen ”renhuvudet" på en pepparkaka.
Använd pepparkorn till ögon, färska hallon till mulen
och salta kringlor till horn.
Servera Rudolfarna med lättsaltade potatischips och den juliga drinken
och det blir garanterat succé.
Trevlig helg.
Kram B






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar