tisdag 3 januari 2023

Mer Nyår och tips på en sjurätters!!!


Här kommer fortsättningen på Nyår 2022 eller Stjärnorna på slottet....
välj själv:-)

När det återstod knappa sex timmar av 2022 var det dags för 
förförrätten som såklart var ostron (eller så vitsigt ostronskivling för veganerna)
till det serverades en ljusrosa välkomstdrink
i form av bubbel och pinkgin.

Slottet har tolv rum, det verkade vara fullbokat och så roligt med en 
 salig blandning av gäster...... 
alltifrån par i vår ålder, par i tjugofem-trettioårsåldern,
familj med nyfödd och en storebror med föräldrar och mor/farföräldrar till 
en ensam dam som hade ett eget honnörsbord mitt i.


 

 När ostron och välkomstdrink var avklarat 
var det dags att sätta sig till bords för en nyårsmiddag
med tillhörande vinpaket som fick elva poäng av tio möjliga.....minst! 
Högsta betyg både till kocken och servitörerna som var ägarparet och en rolig 
alltiallo:-)


Första rätten var en kycklingleverpate som fullkomligt smälte i munnen 
till den serverades bubbel.
Nästa rätt var hummer på två vis,
halva hummern var gratinerad och den andra halvan kokades soppan på.
Har nog aldrig ätit en så god hummersoppa!
Till det ett perfekt vitt vin.



Tredje rätten var hälleflundra med friterad svartrot och en sås to die for. 
Det var min absoluta favorit som ska copas rakt av.....
måste bara ta reda på vad det var för sås.

Rätt fyra ovan till höger var hjortfile med murklor och grönkål
och till det ett väldigt gott bulgariskt(!?) rött vin.
Som avslut innan efterrätten serverades en ostbricka med lokalproducerade ostar
med ett dessertvin till.
Ja just det .......efterrätten var en äppeltrifle med mascarpone 
och som avslut kaffe och rom/baileys eller whiskey.

Det låter som hysteriskt mycket mat men vi satt i fem timmar och det var perfekt 
avvägt med tid emellan.








Hur tolvslaget firades in?
Det spar vi till nästa gång.

Ha det bäst.
Kram B








 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin