onsdag 19 augusti 2020

Att pausa ......




Som rubriken lyder så blir det både en frivillig och en ofrivillig 
paus idag.

Den frivilliga ska ni få ta del av här.
Hittade dessa bilder i "att dokumenteramappen"
så idag pausar vi utflykterna 
och kör en dukning och mat istället.

Sommaren 2020 års godaste tillbehör till allt måste helt klart vara
bakad spetskål.
Eller inte bara tillbehör förresten man kan äta den som den
är till lunch t e x.

Här åt vi den i fel färg till middag 
det funkade det med.


Fel färg var det ja.
När vi var i äppedalen och handlade grönsaker på Rudenstams 
hade de ingen vanlig utan bara denna röda variant 
den som ser ut som rödkål men ändå smakar som vanlig spetskål.


Har för mig att jag skrivit hur man tillagar den 
men det tål att upprepas.
So here we go again:

Skär spetskålen i klyftor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla över en god olivolja blandad med ett par pressade vitlöksklyftor.
Strö över flingsalt och avsluta med hyvlat smör.
In i ugnen på 200 gr tills den är bakad tar ca 30-40 min.
Lägg över folie på slutet så att det inte bränns. 




Denna middag hade vi den till lax, grillad halloumi.
och en klick tryffelmajjo

Mums.

Kom på att jag fyndade ett gäng dukar i färg
i början av sommaren.

En av dem var lila vilket passade både till gladioulusarna och 
det magiska ljuset denna sensommarkväll.



Ha en fin dag.
 Min blir alls inte som tänkt utan den
får tillbringas på pausläge av olika anledningar.

Kram B 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin