lördag 26 april 2014

Salt och sött , ett välkomsttips




 Slutet på april , maj och juni.
De är väl de mest festliga och traditionsbundna månaderna under året ,
ia f har vi det så .
Möjligen med en viss konkurrens från december ,
eller näää inte ens advent ,jul och nyår slår nog dessa veckor . 




Hej på er förresten ! 

Desa veckor behöver vi inte hitta på nåt för att fira ,
det är en hel del att fira ändå .

Valborg , födelsedagar , månadsdagar , bröllopsdag, Stenmurensdag , 
skolavslutning, student , Nationaldagen
 och sen för att till slut toppa med Midsommar .
Ja ni hör ju !

Firande kräver välkomstdrink, tilltugg och mingel .

Det måste vara enkelt , gott och sånt som går bra att förbereda
speciellt om man är många .



I lördags blev det rosa bubbel alt alkoholfri cider
gelehallon , minikrustader  , djungelvrål , marinerade jordgubbar 
och tunnbrödsrullar .
En kombo av salt och sött .

How to :

Minikrustader :

Lägg i en bit brie i varje krustad .
Grädda som det står på förpackningen .
Toppa med en klick jordgubbschampagne sylt .
Servera direkt .

Tunnbrödsrullar:

Blanda ihop crème fraîche , en skvätt sötsur chililsås ,
en vitlöksklyfta och med några msk pepparotsvisp .
Krydda med persillade ,salt och peppar.
Bred blandningen på tunnbröd .
Strössla över finhackad purjo.
Täck brödet med saltkött , rulla ihop och svep i i plastfolie.
Låt vila kallt i kylskåp .
Ta fram strax innan servering och skär i tjocka skivor som ställs upp. 

Marinerade jordgubbar :

Dela jordgubbarna och lägg dem på ett fat .
Slå över en marinad av råsocker , lite vatten och basilikaolja .
Garnera med färsk basilika .
Serveras med tandpetare.



Den rosa Cavan Pata Negra 
är både prisvärt och god ,
sen att flaskan är snygg är ju inte precis ett minus .


Ha en go lördag ,
har ni inget att fira just idag så får ni se till att hitta på nåt :-)))
Här firar vi .........
återkommer morgon om vad det blev .

Kram Bittan 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin