söndag 13 april 2014

Premiären avklarad med betyget helt okej





Sådärja , då var premiären avklarad .
2014 års första rose , 
en förra årets Per Morberg  .
Helt okej .





Hej på er !

Så börjar denna helgen lida mot sitt slut .
 Här har vi fått en massa gjort i Skogssäter Garden , 
det har fotats , planterats , sågats ner buskar , rensats ,
haft besök och t o m hunnit med en sväng på stan.
Nu ska det bli skönt att bara vara .
Kan behövas inför morgondagen då det blir en 
 FarmorLillPrinsen heldag , han anländer tidigt och åker hem 
lagom tills revisorn kommer 
för att göra årbokslut på kvällen.  


Den där Morbergaren  , den intogs  till kyckling ,
sådär lite lagom vårig mat som bara helt enkelt kräver en lätt rose 
eller möjligen ett glas vitt till, 
absolut inte ett tungt rött .

Baconlindade kycklingfileer med mmmmmmsås.

How to :

 * Dela kycklingfileerna på längden om de är stora ,
 marinera med sweetchilisås , soya och favoritkryddorna
* Linda en skiva bacon runt om
* Grilla dem i ugn eller på grillen tills de är nästan klara .
* Koka upp en cantadou med smak av paprika och lök 
tillsammans med cremefraiche och en skvätt mjölk .
* Tillsätt två pressade vitlöksklyftor , smaka av med salt och svartpeppar .
* Häll såsen över kycklingen och in i ugnen tills lyckligen är klar .


Servera med min absoluta favorit ......de där obligatoriska grönsaksmedaljongerna
och en fräsch sallad.


Två dagens Bittan fastnade på bild ,
detta var den ena , den andra var i blommiga gummistövlar med
 matchande trädgårdshandskar och en fleece  .






Dukningen om ni undrar  ........
jajamän precis som vanligt en salig blandning .
Underlägg Lexington och Spode , Porslin Royal Design , Greengate och
Gerbera , servetter Artwood , glas Cervera och Svenskt tenn. 
En enkel helgmiddag smakar så mycket bättre med ett glas rose och en fin dukning :-)))


Ha det bäst .

Kram Bittan

7 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det var verkligen gottigottgott . Vi har ätit det i dagarna två .
      Kram B

      Radera
  2. Mysig helg!! Dom där medaljongerna, hur gör du dom, ser så gott ut!!!!
    kram till en skön tjej
    Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla som ser dem eller får smaka på dem för första gången blir alltid impade .
      Både av smaken och de perfekta rundlarna men de är inte alls så avancerade som de ser ut .
      Jag köper dem färdiga i Sweden shop på jobbet dvs Ikea, in i ugnen 20 min och på med lite flingalt
      volia .... så var det med det :-)))

      Kram Bittan

      Radera
  3. Såg mumsigt ut. Här blev det en betydligt enklare middag, men vi blev mätta och det var ju huvudsaken. Vad mysigt det låter med lillprinsdag. Nu undrar jag bara, vilken av dom är det?
    Ha en fin måndag. Själv jobbar jag heldag p g a brandutbildning.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte lätt med alla kungligheter .... ett förtydligande :
      Prinsen är sonen , LillPrinsen Prinsens son äldsta barnbarnet snart 2 1/2 år ,MiniPrinsen är LillPrinsens lillebror
      alltså prinsens son no 2 snart 2 1/2 månad , Prinsessans Prins är svärsonen och Kungen är han den där Darlningen dv s mannen :-) Hoppas det klarnar lite . MiniPrinsen ammas ju helt fortfarande så
      han kan bara lämnas mellan två matpass . Kram Bittan

      Radera
  4. Aha, ni kallar honom miniprins, hihi. Jodå, jag brukar hänga med i prinssnacket, men var tvungen att skoja till det lite med dig. Men å andra sidan skadar det ju aldrig med en uppdatering för den här virrhönan.
    Kram Elzie

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin