♥♥♥
Startar veckan med en gårdagens :-)))
De fick vara med på ett hörn på
Farsdagsdukningen
innan de flyttar tillbaka till glasverandan och köket igen.
Hej på er förresten !
Dukning igår var självklart kunglig .
Placeringskort till huvudpersonen King of the day , stjärnor och
Blå blomsterporslin från Kunglig dansk.
Blå blomsterporslin från Kunglig dansk.
Artwood servetterna fick agera underlägg
och istället för att hissa flaggan ute i regnet
körde vi med den obligatoriska
" ära vare Gud i höjden,
denna flagga har Prinsessan gjort i slöjden".
Vi var knappt utanför dörren på hela dagen,
istället stannade vi inne och tapetserade klart vardagsrummet
och målade de stuckaturer som kommit upp
innan middagsgästerna anlände framåt eftermiddagen.
Inte ens kyrkogården fick sig ett besök.
Vi tände ljus hemma istället , ljus för våra pappor som inte längre finns .
Farsdagsmiddagen blev
kycklingdolmar, caramellpasta hemsläpad från Rom ,
med riven färsk parmesan,
med riven färsk parmesan,
sallad med citronolivolja,sockerärtor , babyspenat, salami och rödlök .
Till det Philadelphialimesås med sesamfrö och rödlöksmarmelad.
Helt ok söndagsmiddag för en Kung af Skogssäter :-)))
How to make dolmarna :
Mixa kycklingfileer i matberedare tillsammans med
vitlök, sweetchilisås ,salladslök , salt , peppar och spiskummin.
Forma till dolmar och stek ca 12 min i 200gr ugn.
Pensla med soya.
På tal om rödlöksmarmelad förresten , missa inte att kika in här i morgon.
Tisdag är ju veckans resetipsdag .......
då ska ni få hänga med till just rödlökens hemstad.
Må så gott och ha en fin start på veckan .
♥♥♥
Kram Bittan
1 kommentar:
Hej min vän,
Vilken mysig farsdagsmiddag det är han värd Mister T :)
skall bli riktigt spännande att få se hur det blev i vardagsrummet.
Ta hand om dig min vän
KRAAAAAAM
Skicka en kommentar