fredag 19 augusti 2011

Fredagstips ala åttiotalet


Tjenix och godkväll brudar.....
ja jag tror att ni är mest brudar  .....
ja förutom Darlingen,Prinsen å några vänners män
 som jag vet oxå kikar in här dårå.
men de räknas ju som närmast sörjande och
är tvingade :-)


Dagen till ära får ni ett plättlätt fredagstips.....

Förrätt :
en gammal
åttiotalsklassiker
( eller det kanske tom är en sjuttiotalsklassiker)
 på tiotalsvis.
Räkcoctail.


Varva ruccola och babyspenat i botten
på ett martiniglas.
Skvätt över lite olivolja och balsamicotryffel.
Toppa med rödlök, gurkstavar,
plommontomater och
citron/vitlöksmarinerade räkor
samt en sås på rysk youghurt,
chili,vitlök , honung och lite flingsalt.
Garnera med gräslöksstrån och citron.


Ett glas iskallt vitt till så är förrätten räddad
på tre minuter varav
 en minut går åt till att öppna vinet :-)


Varmrätt :
Enkel pastasallad ,vitlöksbröd ,kantarellsås
och en Darling under parasollet vid grillen vid grillen så är
även en supersnabb plättlätt varmrätt fixad.

Snabbt ska det gå ...men ändå kännas
fredagsmys tycker jag och det är dessa två
rätter helt klart exempel på.

Roligare saker än att stå vid spisen
 kan man hitta på en fredagskväll.

Fira att vi ääääääääääntligen har
S E M E S T E R 
t e x :-)  

Kram Bittan

7 kommentarer:

  1. Gokväll!
    Gott och enkelt...precis mitt recept..hihi..
    Fira på...och ha nu en underbar semester!!
    Börjar ju bra..med god mat..vin och trevligt sällskap..:)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Mmm det ser verkligen kanon ut. Så fin dukning också.

    Önskar dig en trevlig helg och en trevlig semester förstås.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Halloj på dig själv bruttan!
    Ser hur läckert ut som helst...själv är jag proppmätt hihi.Låter underbart att fira semester, jag firar fredag hahahaaa. När åker ni? Vi höres igen innan ni åker kram kram Arja♥

    SvaraRadera
  4. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm vad gott det ser ut...kramis semlan

    SvaraRadera
  5. längesen jag var här på din blogg, men jag ser att det är fullfart som vanligt :) go mat och vin och semester..kan inte bli bättre :)

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Tack för recepten, hade glömt bort
    vilken god och vacker förrätt
    en räkcocktail kan bli. Är hemma
    på visit från den östra sidan, så
    jag kan läsa din blogg.
    Ha det så bra och skönt på den efterlängtade semestern.
    Kram S

    SvaraRadera
  7. Inte dumt med lite nostalgimat.
    Ha nu en riktigt skön semester i La France och få inte värmeslag därnere!!
    Kram Elzie

    SvaraRadera

Hej !
Tack :-) Vad glad jag blir att just D U lämnar en hälsning ♥

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin