söndag 26 februari 2012

Återuppväckning och en skum smakupplevelse


Hej på er !

Hoppas allt är bra.
Härlig söndag efter en härlig lördag.
med sol idag med så det kan inte bli annat än bra  .
Tack för alla kommenterer ,
det gör mig ännu soligare ska ni veta :-)
 Nu har jag precis kommit in
och landat en stund i soffan efter en och
en halvtimmes promenad runt
sjöarna med min bästa E.
Vilket betyder att både munnen och kroppen
är välmotionerade.


Dagens pics är på dukningen från igår kväll då
vi hade en rolig kväll tillsammans med vännerna A och K .
På tal om dukning förresten .
Ni har väl inte missat
återkommande månadsdukningar. 
Blev inspirerad  av februari och snodde iden
med gamla böcker att ställa blommorna på.


Eftersom halva huset är en byggarbetsplats
fick vi återuppväcka Darlingens bar
( ja det är enbart hans , det skulle ni förstå om
ni hade sett hur det ser ut där 
.... nån gång i nåt svagt ögonblick kanske ni får det, vem vet )
Till K:s stora lycka intogs välkomstdrinken
med tilltugg där.
 Han kunde absolut tänkt sig att
 suttit kvar där hela kvällen och diggat Irländs musik :-)
Moi som inte riktigt förstår 
den mysiga inredningen /tjusningen
med att tapetsera  ett helt rum med
speedwayflaggor och ACDC / Maiden/ mm tröjor
föredrog att duka på glasverandan
så K fick vackert slita sig
från den manliga romantiken :-)



Jag bjöd på cheeseballsgratäng,
en skum åttiotalsklassiker som blev väldigt uppskattad.
K själv är helt otrolig i köket , alltid närA har tjejträff eller vi
är ditbjudna är det han som står för maten .
Avancerat och vällagat är bara förnamnet,
så att bjuda honom är alltid en utmaning,
speciellt på kött .



Detta var absolut en annorlunda smakupplevelse
att rekommendera  som festrätt ,
vardagsrätt eller rätt å slätt en middag.


Varför inte testa vet ja :

Du behöver
 Fläskfile ( marinera den några timmar innan )
Färska champinjoner
1 påse cheeeseballs
Vit sås
Ost

Stek filen i skivor och lägg den på botten av en
stor gratängform.
På med ett lager stekta champinjoner
 kryddade med vitlök , salt och socker.
Nästa lager är cheesballs för att sen toppa
 med vit sås blandat med en burk creme fraiche och vitlök.
Uppprepa lagren en gång till och avsluta med riven ost.
Gratinera i 200 gr varm ugn i 30-40 min ,
 de första 15 min med folie över.

Servera med en sallad ,grillade potatisflarn och
 en kall sås på mezeyoughurt smaksatt med
vitlök och chilisås.


Nähäpp , dax att
pallra sig ut till köket igen.
Bordsbokningen på Restaurang Skogssäter
är full idag med :-)


Ha en härlig dag och tack för att
just Du kikade hit.

Kram Bittan

3 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Önskar dej detsamma vännen!!
Kram Annika

Unknown sa...

O vad det ser gott ut vill pröva nu men orkar inte åka till stan. Ska pröva till helgen. Ha en underbar söndag kram Beijan

Lisas och Mattias Blogg sa...

Vilken fin dukning du gjorde böcker var en bra ide :)
Ser fram emot bilder från baren :)

Ha en underbara söndag och vecka vi får höras när du kommer hem igen.

KRAAAAAAAAAM

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin